Dia de la PAU a primària

El divendres 29 vam celebrar el dia de la pau, i cada cicle va fer-ho d’una manera diferent. Algunes nenes van anar a les classes a preguntar què havien fet aquell dia els de cinquè, quart, tercer, segon i primer.

Els de primer i segon van llegir un conte del senyor Guerra i la senyora Pau, i després van fer una vareta màgica posant els seus desitjos. També van veure un vídeo d’en Gandhi, i així van descobrir qui era. També van fer parelles per fer paraules i després les van posar a baix. S’ho van passar molt bé, ja què van treballar el tema de la pau tota la setmana. 

Els de tercer i quart es van aprendre un poema de la Pau, després van escoltar una cançó i després els hi van donar un paper on hi havia la lletra de la cançó, també van fer unes mandales i les van penjar a la classe. 

Una classe de quart va fer un mural amb unes paraules què posaven els seus desitjos, i també van decorar la seva classe amb signes de la pau i un ocell de la pau.

Els alumnes de cinquè i sisè van fer un mural dient: Si tinguesim la màgia d’un mag de  les bales en faria:  Bombolles, papallones, vacunes, amistat, amor, petals, confetti…etc.

També ens van explicar qui era Gandhi i ens van explicar la seva història: 

En Gandhi era una persona que era molt pacífica, i no volia guerres. Volia independitzar a l’Índia, però sense guerres. Llavors, quan van arribar els britànics, preparats per una guerra, en Gandhi i moltes persones més van negar-se, i per molt que els britànics els deien que s’apartin, ells no es van moure d’allà.

Llavors els britànics van marxar, i així Gandhi i la gent que estava de part seva van aconseguir la independència de l’índia. 

Però el 1948 va ser assassinat per d’una persona que no estava d’acord amb què l’Índia s’independitzés, i això va crear molta polèmica i problemes. I aquest és perquè es celebra el dia de la pau cada 30 de gener. 

Atentament, les periodistes de 6è A 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>