MINES DE GAVÀ

El passat 29 de novembre els nens i nenes de 5è vam anar d’excursió a les mines de Gavà per conèixer més coses sobre la Prehistòria.

Després d’esmorzar, vam fer la ruta per dins del parc arqueològic. Allà vam veure uns vídeos, la venus de Gavà, ossos i restes humanes, eines, menjar… i ens van explicar moltes coses.

A l’acabar l’explicació, vam baixar a les mines per veure com extreien la variscita i després vam fer un taller de joies del Neolític.

Per acabar l’excursió, vam anar a un parc de Gavà per dinar i jugar una estona.

Va ser un dia molt interessant i ens vam divertir molt!

 

STORY TELLING

La Rebecca Lemaire, una famosa storyteller, ens ha explicat als alumnes de cicle mitjà,  llegendes, contes i  rondalles populars d’arreu del món. I ho ha fet en anglès.

Totes les històries estaven relacionades amb la lluna, aprofitant que se celebra el 50è aniversari de l’arribada de l’home a la lluna.

Ens vam adonar que la lluna podia ser font d’imaginació i creació de boniques i divertides històries com la del conill llest i el jaguar ruc de Mèxic, o com la tradicional història del nen orfe que no sabia plorar i la lluna el va ajudar a partir d’entendre que tots tenim dins nostre un riu que de tant en tant l’hem d’ajudar a sortir.

Valorem molt positivament aquesta experiència.

 

DRETS DELS INFANTS

El dia 20 de novembre va ser el dia Internacional del Dret dels Infants. Enguany, els nens i nenes de P5 de l’escola Puigberenguer i de l’escola FEDAC han participat conjuntament en l’acte que cada any organitza l’Ajuntament de Manresa per celebrar aquesta data. El tema central ha estat el del RESPECTE, i entre tots plegats hem fet una representació de la història “Quatre petites cantonades de no res” a la sala de Plens del nostre Ajuntament.

CELEBRACIÓ DE SANTA CECÍLIA

Divendres 22 de novembre vam celebrar el dia de la música. Tota l’escola va poder gaudir de les audicions que ens van fer alumnes de primària i mestres amb diferents instruments musicals.

Moltes gràcies a tots i totes per fer-nos passar una estona ben agradable.

DELEGATS CURS 19-20

PRESENTACIÓ DELS DELEGATS I DELEGADES DEL CURS 2019-20
Ja hem fet la primera reunió de delegats del curs. Tenen moltes ganes d’assumir aquest paper, estan molt il·lusionats per a ser els representants del seu grup-classe.
De ben segur que serà una experiència enriquidora.
Aquí us deixem els noms… Llegeix més»

VIATGEM A LA VELOCITAT DE LA LLUM! – 6è

Els alumnes de sisè hem gaudit de tres magnífiques sessions astronòmiques gràcies a la vocació incondicional d’en Toni, un gran astrònom de “l’Observatori Astronòmic de Castelltallat”. Hem conegut milers d’aspectes curiosos sobre l’espai, l’Univers, la Terra, la LLuna i el Sol.

I el que ens ha impressionat més, ha estat poder veure la nostra gran estrella, el Sol, amb dos telescòpics magnífics.

Ens ha agradat moltíssim aquesta acitivitat. I el que és més important… ens ha despertat molta curiositat a saber-ne més…

Potser entre nosaltres, hi ha un gran astrònom del futur?

AUDICIÓ DE LA SETMANA

Els propers dies sentirem “Trobada” del grup Flowk, un trio format per Marc del Pino (acordió diatònic), Ciscu Cardona(guitarra) i Xavi Castanys (mandolina).