Killing me softly with his song

«Killing Me Softly With His Song» («matant suaument amb la seva cançó») és una cançó composta l’any 1971 per Charles Fox i Norman Gimbel. S’inspira en el poema de Lori Lieberman, «Killing me Softly with His Blues», qui el va escriure després de veure interpretar la cançó «Empty Chairs» al llavors desconegut Don McLean (qui després es faria famós amb el seu èxit «American Pie») .

La primera versió d’aquest tema va ser la que va fer la pròpia Lieberman, en el mateix any en què va ser composta. No obstant això, dos anys després, Roberta Flack interpretaria una nova versió que la convertiria en un gran èxit, gràcies a la qual guanyaria 3 Grammy.

Molts altres artistes han versionat el tema, entre els quals es troben Frank Sinatra, Shirley Bassey, Lauryn Hill amb els Fugees, Perry Com, Alicia Keys, Carly Simon, Toni Braxton o Leah McFall.

Aquest tema ha estat també versionat en castellà per diversos artistes. A Espanya, Tino Casal va fer una versió titulada «Tal com sóc», i Pitingo va fer una versió que conserva la tornada en anglès anomenada «Killing me Softly With This Song». A Mèxic va ser el Grup Pandora què la va versionar amb el seu «Mátame molt suaument», i a l’Argentina i Cuba, van ser Sergio Denis i JAF i Omara Portuondo qui ho van fer amb «matant suaument».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>