Escola Verda

Ei families!

A l’escola estem treballem com   Escola Verda. I ens preguntareu, què és?

 Es tracta d’una eina de millora de l’escola i de l’acció educativa, constitueix un compromís de centre que fomenta la participació de tots els sectors de la comunitat educativa amb l’objectiu de millorar-ne la  gestió tant des del punt de vista dels recursos com de l’organització i la participació. Representa, a més, una oportunitat, ja que l’objectiu fonamental de l’educació ambiental “conèixer per transformar” és establir un marc en què es puguin treballar les competències. A l’entorn de l’acció es posen en joc coneixements, destreses i valors.

És per aquest motiu que us volem recordar alguns punts que creiem importants:

* no es poden portar ni sucs ni productes làctics. Els sucs cauen, els làctics s’han de conservar en condicions adients,  i a més, els envasos generen molts residus plàstics. A les aules d’infantil disposen d’aigua i gots individuals, els més grans poden veure als lavabos i al pati.

* el dijous és “el dia de la fruita”, recomanem que els nen portin fruita per esmorzar.

I a més…

*ajudeu-nos a reduir els residus plàstics o de paper d’alumini utilitzant la carmanyola o altres estris adients per dur l’esmorzar.

* procureu que l’esmorzar sigui variat, tant  el que fan a  l’escola com el que fan a casa, i adequat a les necessitats de cada nen/a.

* un entrepà o una peça de fruita són més saludables que la pastisseria industrial.

“L’educació ambiental és un procés permanent en el qual els individus i les comunitats prenen consciència del seu medi i aprenen els coneixements, els valors, les destreses, l’experiència i, també, la determinació que els capaciten per actuar, individualment i col·lectivament, en la resolució dels problemes ambientals presents i futurs.”

 

Recordeu que tenim un instagram  d’escola verda on hi podeu veure algunes de les nostres activitats.