Aprenem tocant el djembé i molt més!

Aquest dimecres els grups de primer hem pogut gaudir del fantàstic taller de percussió de música africana Malinké a càrrec del David, un músic extraordinari i gran coneixedor de la cultura dels països de l’Àfrica occidental.
Ha estat una activitat que ens ha servit per aprendre moltes coses a nivell musical. Hem conegut els noms dels instruments, alguns dels quals per nosaltres eren ben estranys: krin, kenkení, doundounbà, sangbang o balafon. Hem pogut veure com es toquen i quin és el seu so, a més de sentir cançons que parlen d’històries amb missatges preciosos.

També hem tocat cadascú de nosaltres amb un djembé. Sembla senzill però no ho és tant! Cal seguir bé el ritme i respectar molt els silencis!

Però no només hem après música!! Un dels valors més importants que el David ens ha transmès és el respecte fins del grup. La música necessita de tota la comunitat per tal de ser interpretada. Cal seguir el grup i les seves normes per tal que, anant tots a la una, el resultat sigui meravellós. Aquest valor de la comunitat envers l’individualisme de la nostra societat ha estat un un gran aprenentatge.

Estem segurs que repetirem un altre cop activitats com aquesta!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>