Projectes singulars

 ESCOLA VERDA

Amb l’ observació i l’experimentació com a punt de partida, impliquem als nens i nenes de l’ escola en el coneixement, la conservació i millora de l’entorn més proper.

PLA ESCOLA VERDA NOSTRA LLAR

ESCOLA SOLIDÀRIA

L’escola participa en diferents projectes en col·laboració amb diverses entitats de la ciutat per tal d’enfortir valors com l’empatia i la solidaritat dels nostres alumnes.

 

 ESCOLA FORMADORA

Som i ens sabem Escola Formadora. Aquesta va ser una determinació que va prendre el claustre i, per tant, tot el professorat de l’ escola està a disposició per assumir la tutoria d’estudiants.

 

 PROJECTE DE PATIS​

 

Famílies, alumnes i mestres, estem immersos en el projecte de transformació dels patis de l’ escola per tal d’ incorporar diferents espais on els alumnes puguin desenvolupar-se i trobar:

  • relacions: intimitat, treball en equip, joc col·lectiu, joc simbòlic, diferents espais.
  • sensacions, percepcions: medi agradable, verd, flors, aromes, colors, textures…
  • vegetació: coneixement del medi natural, canvi cíclic, cura de les plantes, usos de les plantes, relació de les plantes entre elles…
  • moviment: desnivells, preveure i controlar el risc…

 

ENGLISH PROJECT

 

L’escola aposta per l’impuls de la llengua anglesa amb activitats variades:

– Presentacions amb diferents suports tecnològics i visuals als companys.
– Visites amb guia en anglès a edificis emblemàtics de Sabadell.
– Obres de teatre.
– Dramatitzacions o exposicions a les famílies.
– Science time. A colla de Grans s’introdueix una sessió setmanal d’aquesta àrea en anglès mitjançant diferents suports: visuals,tecnològics i científics (experiments)

Un altre tret important pel que fa a aquesta llengua és la participació en diferents projectes europeus, des de Comènius fins Erasmus amb alumnes i professors de la UAB i altres universitats d’Europa ( Holanda, Turquia,
Anglaterra, Suïssa, Aústria, Alemanya, Polònia, …). Compartir projectes i experiències amb persones d’altres cultures enriqueix i fa que la llengua anglesa sigui una llengua de comunicació viva.

 

LES INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES

 

EMAT

Aquest és el primer curs que a l’escola treballem les matemàtiques des d’una perspectiva totalment diferent i innovadora, a través del projecte EntusiasMAT. Aquest projecte s’ha implantat a la colla de mitjans  i  progressivament anirem afegint  cursos a aquest mètode de treball fins arribar a 6è de primària.

El projecte EntusiasMAT incorpora les Intel·ligències Múltiples perquè l’alumnat tingui nombroses oportunitats d’aprendre un mateix concepte matemàtic, ja que a les nostres aules tots els alumnes són diferents. Organitzem sessions de treball sobre la perspectiva del grup i del treball cooperatiu i generem propostes didàctiques perquè, a través del joc, els alumnes gaudeixin de l’experiència del treball en grup alhora que aprenen els conceptes matemàtics. Tot això amb l’objectiu que els nostres alumnes aprenguin estratègies per ser reflexius, que gaudeixin del plaer d’inventar i emprar procediments esglaonats i graduals i millorar la motivació i els resultats en matemàtiques.