Suport vital bàsic

Qualsevol persona ha d’estar preparada per prestar auxili en un moment donat, ja que poden ser els primers interventors en cas d’accident o malaltia sobtada al carrer, fins que les víctimes rebin assistència sanitària. Prestar auxili pot implicar des d’acompanyar l’accidentat fins a alertar o assistir la víctima, sempre en la mesura dels propis coneixements i habilitats.

Davant d’una emergència, una actuació ràpida pot salvar vides, a més del fet que d’aquesta actuació en pot dependre una recuperació òptima sense seqüeles. Per això és important saber com actuar davant de certes situacions que poden aparèixer i conèixer el protocol de suport vital (SV), que posa en pràctica la cadena de supervivència.

Al llarg del curs 2017-2018 la mestra d’educació física ha rebut formació a través del Consell Català de ressuscitació (CCR) mitjançant el curs de Suport Viutal Bàsic per a centres educatius. A partir del curs 2018-2019 s’aplicarà aquest mètode a l’alumnat del centre dins de l’àrea d’educació física.