ELS MÚSICS I ELS PINTORS VAN AL CAIXAFORUM

El passat dimarts 30 d’octubre, els alumnes de 6è vam visitar CaixaForum per fer dos tallers: un sobre la Música ” Preludi, Samba i Swing” i l’altre sobre “El Modernisme i la Modernitat”.

En el primer vam estar practicant l’escolta per fer diferents ritmes i després vam crear els nostres propis. Aquest fet, primer el vam practicar amb el nostre cos per a després fer-ho mitjançant els carillons, metal·lòfons i els xilòfons. Cada instrument, encara que s’assemblaven, sonava molt diferent. Uns tenien el so més llarg, altres més greus o aguts… També ens vam traslladar a altres països i èpoques i vam descobrir com podíem convertir un swing en una melodia més clàssica variant el ritme. En fi, que ens van passar els minuts molt ràpidament.

Al taller de “El Modernisme i la Modernitat” vam  tractar diferents aspectes segons la guia que ens va tocar. Una el va enfocar més lúdicament, fent activitats (construcció d’un mur imitant a una paret de l’edifici que Casaramona, analitzant la necessitat de llum que calia en cada habitació i per què, coneixent  els orígens de Caixa Fòrum  mitjançant una maqueta i analitzant el camí que feia el cotó  des que entrava a la fàbrica fins que en  sortia cap a les Amèriques…) i l’altra es va centrar més en visitar llocs (el terrat on són les xemeneies, el jardí “secret”…) i explicar característiques del Modernisme.

La sortida va ser molt profitosa i vam aprendre aspectes que no coneixíem d’aquest edifici, al mateix temps que  vam  gaudir de la companyia dels nostres companys i del bon temps.

Mireu, mireu el què vam fer!!!

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>