UN OCELL QUE PORTA MITJONS GROCS I UN RAPINYAIRE MOLT COMÚ, SE’NS AMAGUEN AQUESTA SETMANA!

Estimats jugadors cercadors d’ocells amagat, atenció amb els dos ocells d’aquesta setmana. L’ocell amagat nº 23 és un habitant freqüent dels aiguamolls i destaca el color dels peus que en la foto no podem veure perquè els te submergits a l’aigua… per tant, atenció a les guies  i a un altre tret diagnòstic que és el color del bec! L’ocell amagat 24 ja veieu que és un rapinyaire, i us diré que és força habitual… encara que la dificultat és que té força variacions en el plomatge, encara que l’exemplar de la fotografia és dels més freqüents.

Bé, estimats jugadors… aquesta setmana hem començat a donar les pistes dels nous ocells amagats… per tant, ara anem pels dos ocells amagats de la darrera setmana.

Molts de vosaltres heu comentat que les pistes han anat molt bé, especialment l’ocell nº 22. Vinga, anem a descobrir quins eren els dos ocells amagats. L’ocell amagat nº 21 no ha suposat gaire problema encara que alguns heu confós el color de les potes. A més a més, és un ocell força freqüent al nostre pati i en diverses ocasions l’hem pogut veure passejant per la pista i moltes més sobrevolant el pati. És el gros gavià de potes grogues, encara que alguns de vosaltres l’heu trobat a la guia com a gavià argentat. El seu nom ha estat canviat no fa gaire i les guies més antigues encara mantenen el nom antic. No patiu, perquè hem acceptat els dos noms. L’ocell amagat nº 22 ha portat alguna confusió perquè era fàcil confondre’l amb el bec de corall cuanegre… i aquí la importància de les pistes que hi ha en l’escrit! Per tant l’ocell fotografiat és el bec de corall senegalès.

Aquesta darrera setmana hem finalitzat la segona ronda d’observacions amb el grup CS-C.

Informar-vos que de moment i en el tancament de les segones observacions ja hem identificat 19 espècies!

Els resultats de l’observació d’aquesta setmana han estat:

Hem vist 15 espècies diferents i vam fer un comptatge de 59 ocells.

Tots els nois i noies del grup CS-A, CS-B i CS-C recordeu que heu de copiar la llista de les observacions al vostre Quadern de Camp i fer un dibuix d’una de les espècies observades i enviar-me la fotografia del dibuix. Els qui ja ho heu fet… enhorabona!

Us mostro la bonica Cotorreta pitgrisa que ha observat (2ª observació) i dibuixat la Júlia Morata del grup CSC!

Aquest és l’enllaç on podeu llegir com són i algunes curiositats d’aquests ocells i els nous ocells amagats per la setmana vinent:  RESPOSTES I NOUS OCELLS AMAGATS

Llegiu bé els petits textos que hi ha a sota de la fotografia, us ajudaran a fixar les característiques de l’ocell i això ens els farà retenir millor a la memòria.

En aquest altre enllaç podeu veure la vostra puntuació: PUNTUACIÓ

Si detecteu alguna errada en la puntuació, no dubteu a dir-m’ho mitjançant un correu… ho revisaré, perquè tinc tots els vostres correus arxivats!

Vinga, animeu-vos a participar, CONSULTEU LES GUIES o també el Quadern de camp i envieu els noms escrits correctament!

Aquest període, va d’avui mateix dia 1 fins al 7 de febrer! No ho deixeu per darrera hora!

Bona cerca i que els ocells ens acompanyin i volin en llibertat…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>