QUINZE DIES… PER TROBAR L’OCELL AMAGAT MÉS AMAGAT, DE TOTS ELS OCELLS AMAGATS!

Del 19 d’abril al 2 de maig de 2021

Benvolguts jugadors cercadors d’ocells amagats, ja som a la setmana de Sant Jordi… i com ja és tradició com a motiu de la nostra Festa Major de l’Escola… descansarem una setmana i el termini d’aquest període és de 15 dies!

A més a més, sembla que aquest Sant Jordi el faran durar tres dies: divendres, dissabte i diumenge. Sortiu, passegeu… regaleu una rosa i remeneu llibres! Ep! Si això dels ocells us atrapa, potser és un bon moment per adquirir la guia d’ocells o qualsevol llibre que ens expliqui històries d’ocells o que ens faci aprofundir en el seu coneixement. Si remeneu per les parades i llibreries, n’hi ha per a totes les edats i gustos! Us torno a posar la imatge de la guia que considero és la més adequada per vosaltres:

Per tant… a gaudir del Sant Jordi… que l’any passat estàvem confinats a dins de casa!

Anem al nostre joc! Aquesta setmana he de dir que ha estat un ple absolut! Els dos ocells tenien trets diagnòstics clars… però això és perquè ja sou capaços de fixar-vos en detalls tan petits com la carúncula groga de l’ull del corriol anellat petit, que és l’ocell amagat nº 37… o el color “coure” d’una mena de bernat pescaire… que no és un bernat pescaire… és un agró roig! (ocell amagat nº 38).

Deixeu-me que us expliqui una cosa. Algú de vosaltres ha comentat que aquest anell groc de l’ull té alguna mena d’influència amb el nom de corriol ANELLAT petit… i he d’aclarir que no és ben bé així… perquè hi ha l’ocell anomenat corriol anellat gros i no té carúncula de cap color especial. Mireu, a la nostra avifauna hi ha 4 corriols: corriol pit-roig, corriol camanegre, corriol anellat petit i corriol anellat gros. Si us hi fixeu, només dos corriols tenen al seu nom la paraula “anellat”… i fa referència a la franja fosca, com una anella, que els envolta TOTALMENT el pit!

Anem als ocells amagats d’aquesta quinzena! L’ocell amagat nº 39 és un ocell molt fàcil d’identificar perquè té uns colors i un tret diagnòstic que el fa inconfusible! Quan desvetllem el seu nom (el dia 2 de maig) us diré el seu nom local al Delta de l’Ebre i us explicaré perquè l’anomenen com si d’una eina de treball es tractés!

L’extrema dificultat és l’ocell amagat nº 40! És un ocell amagat per “partida doble”. Ens ha amagat el cap a dins de l’aigua i només ens deixa veure “la popa”. Poseu en marxa les vostres habilitats per trobar trets diagnòstics en la part del plomatge que queda a fora de l’aigua i cercar quin ocell se’ns amaga! Com a pista us diré que es tracta d’una anàtida nedadora i no pas capbussadora!

Teniu 15 dies per identificar-los… experts ornitòlegs!

IMPORTANT! Recordeu d’anar enviant els dibuixos de les observacions, a veure si podem anar tancant les graelles de dibuixos de cada observació! Quan haguem fet totes les observacions deixarem un temps i tancarem les graelles on hi ha tots els dibuixos i seria una llàstima que el vostre dibuix no hi fos!

En aquest enllaç podeu llegir com són i algunes curiositats del “ocells trobats” i els “nous ocells amagats” per la setmana vinent:  RESPOSTES I NOUS OCELLS AMAGATS

Llegiu bé els petits textos que hi ha a sota de la fotografia, us ajudaran a fixar les característiques de l’ocell i això ens els farà retenir millor a la memòria.

En aquest altre enllaç podeu veure la vostra puntuació: PUNTUACIÓ

Si detecteu alguna errada en la puntuació, no dubteu a dir-m’ho mitjançant un correu… ho revisaré, perquè tinc tots els vostres correus arxivats!

Aquest període, va d’avui mateix dia 19 d’abril fins el 2 de maig! No ho deixeu per darrera hora!

Bona cerca i que els ocells ens acompanyin… i volin en llibertat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>