PER COMENÇAR EL JUNY, ENS VISITEN DOS OCELLS QUE FAN NIU AL PATI I AL PARC DE LA FONTSANTA!

Del 31 de maig al 6 de juny 2021

Benvolguts jugadors cercadors d’ocells amagats, entrem ja al darrer mes del curs. I per celebra-ho, aquesta setmana ens visiten dos ocells que podem veure en les nostres sortides setmanals i que quan arriba aquesta època estan ben enfeinats fent el niu i tirant endavant les seves niuades.

Dit això, primer anem als dos ocells amagats “d’aquesta quinzena”! L’ocell amagat nº 45 és un bonic ocells de la família dels cabussons i cabussets… i que a alguns de vosaltres us ha fet dubtar perquè l’exemplar de la fotografia llueix el plomatge hivernant. Es tracta de cabussó collnegre. És ben cert que a la primavera, en plomatge nupcial resulta espectacular, amb tot el coll negre i un plomalls grocs al costat dels ulls… però és ben difícil veure’l amb aquesta coloració. Només uns pocs exemplars crien al Delta de l’Ebre i si el voleu veure gairebé segur hauriem d’anar cap al sud del País Valencià (Alacant). L’ocell amagat nº 46 és la bonica mallerenga emplomallada, amb la seva cresteta que la fa tan bonica i inconfusible dins la família de les mallerengues. 

El ja llunyà 20 de maig, vam fer la 5ª observació amb el grup CS-C i vam gaudir de les orenetes comunes amb el seu vol ras arran d’herba per poder capturar els petits insectes voladors que hi habiten. Vam observar 12 espècies diferents. Penseu que ara els ocells estan molt enfeinats amb la cura de les seves diferents postes i molts d’ells estan ben quiets covant els ous per tirar endavant les seves niuades.

Les observacions han estat aquestes:

I ara anem pels dos ocells d’aquesta setmana que són dues espècies ben habituals al nostre pati i parc i que fins hi tot hi crien… encara que un d’ells no és gens fàcil de veure’l, sempre amagat i ben camuflat.

Una de les poques coses que tenen en comú, és que tots dos aprofiten els forats dels arbres per fer el niu.

L’ocell amagat nº 47 és la bonica, preciosa, menuda… però amb molt de caràcter… dels equilibristes dels arbres! El seu color la delata!

L’ocell amagat nº 48 és un nerviós i súper actiu ocellet que s’enfila pels troncs verticals dels arbres. Atenció, no cal confondre’l amb un parent seu, i molt semblant, que viu al Pirineu!

Vinga, que disposeu d’una setmana per trobar-los.

En aquest enllaç podeu llegir com són i algunes curiositats del “ocells trobats” i els “nous ocells amagats” per la setmana vinent:  RESPOSTES I NOUS OCELLS AMAGATS

Llegiu bé els petits textos que hi ha a sota de la fotografia, us ajudaran a fixar les característiques de l’ocell i això ens els farà retenir millor a la memòria.

En aquest altre enllaç podeu veure la vostra puntuació: PUNTUACIÓ

Si detecteu alguna errada en la puntuació, no dubteu a dir-m’ho mitjançant un correu… ho revisaré, perquè tinc tots els vostres correus arxivats!

Aquest període, va d’avui mateix dia 31 de maig fins el 6 de juny!

Bona cerca, que els ocells ens acompanyin… i volin en llibertat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>