ELS NOMS DE LES 6 GAVINES DIBUIXADES PER L’ÀLEX MASCARELL ACOMIADEN EL JOC D’AQUEST CURS 2020-2021

Estimades i estimats jugadors del joc de l’Ocell amagat… ja hem arribat a la darrera setmana de curs i els nostres ocells del joc deixen d’amagar-se fins al proper curs.

Han estat 50 ocells amagats i un munt d’altres ocells que ens feien cercar “bonus points”. Vam començar a jugar el 2 de novembre de 2020 i el tanquem avui dia 21 de juny… primer dia d’estiu! Moltes gràcies a tots els participants, especialment a tots aquells que heu estat constants… encara que potser alguna setmana ens haguem despistat. Ja en podeu estar segurs que jo he gaudit tant com vosaltres.

D’ací a pocs dies rebreu el diploma de participació amb els punts i els ocells que heu estat capaços d’identificar correctament. També, els nois i noies de CS a mesura que vagi posant els vostres dibuixos al Quadern de Camp els aniré tancant i els podreu veure complerts!

Ara tenim l’estiu a les portes i cal descansar i recuperar forces per al proper curs… que de ben segur ens tornarem a retrobar en aquest espai-joc.

També cal dir que aquesta darrera setmana hem fet la darrera observació amb els grups de CS-B i CS-C. Us adjunto les observacions:

 

Recordeu que per tancar el projecte m’heu d’enviar (els qui encara no ho heu fet) el poster de l’Àlex Mascarell amb les creuetes als mesos que el vostre grup ha fet l’observació.

Darrerament he rebut molts dibuixos que aniré posant al vostre Quadern de Camp. Els qui no ho hagueu fet teniu temps fins al 30 de juny!

Pel que fa als dos darrers ocells amagats cal dir que no heu tingut cap dificultat per trobar-los. L’ocell amagat nº 49 és el gaig eurasiàtic, un bonic corb de bosc. I l’ocell amagat nº 50 és la simpàtica i coneguda puput comuna, que veiem força sovint al pati de l’escola.

Les 6 gavines ja han tingut una mica més de dificultat, i és normal perquè les gavines tenen el seu què… s’assemblen força i a més a més no tenen el plomatge d’adult fins al tercer o quart estiu… fent que la dificultat d’identificació augmenti. Però a poc a poc les anirem distingint… i el més important; coneixent!

En aquest enllaç podeu llegir com són i algunes curiositats del “ocells trobats” i els “nous ocells amagats” per la setmana vinent:  RESPOSTES I NOUS OCELLS AMAGATS

Llegiu bé els petits textos que hi ha a sota de la fotografia, us ajudaran a fixar les característiques de l’ocell i això ens els farà retenir millor a la memòria.

En aquest altre enllaç podeu veure la vostra puntuació: PUNTUACIÓ

MOLT IMPORTANT, ARA QUE S’ACABA EL JOC! Si detecteu alguna errada en la puntuació, no dubteu a dir-m’ho mitjançant un correu… ho revisaré, perquè tinc tots els vostres correus arxivats!

Ara sí, desitjar-vos un bon estiu i si voleu podeu continuar la cerca d’ocells a la natura durant l’estiu. Recordeu que no cal anar molt lluny i que els parcs urbans ens ofereixen moltes possibilitats d’observació! Descanseu i gaudiu molt i que els ocells ens acompanyin… i volin en llibertat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>