DUES SETMANES… PER IDENTIFICAR DOS OCELLS DE MÀXIMA DIFICULTAT… PERÒ MOLT FREQÜENTS!  

Estimats jugadors cercadors d’ocells amagat, molta atenció perquè per identificar aquests dos ocells (nº 25 i 26) disposareu de dues setmanes. La setmana de carnaval teniu un munt de coses que ens fan distreure i coincidint amb la meitat (més o menys del curs) sempre fem una aturadeta i a més a més, aquesta setmana hi ha una major dificultat… que us farà ballar el cap i que a diferència dels ocells amagats no us farà “riure”! (pista nº 1)

Però anem a pams i anem a veure quins eren els dos ocells amagats d’aquesta setmana… perquè han portat a una elevada confusió! Ja vaig advertir que a poc a poc el joc s’aniria complicant! Vinga, l’ocell amagat nº 23 ha portat confusió perquè molts li heu buscat les boniques plomes que els surten del cap i que NOMÉS tenen durant el període reproductiu… aquesta fotografia va ser feta a finals de setembre i per tant, ja no exhibia les plomes del cap… i l’altra dificultat era que no li podíem veure els dits de color groc, i que són un bon tret diagnòstic… perquè com a bon ocell d’aiguamoll, a la fotografia els té a dins de l’aigua. El bec fi i negre i també el coll llarg era definitiu per identificar el martinet blanc!

L’ocell amagat 24 encara ha portat més confusió. Heu dit milà negre, àguila daurada… però el que s’amagava era un preciós i fosc aligot comú! Els aligots comuns tenen moltes variacions de plomatge… però sempre tenen una mitja lluna més clara al pit!

Mireu aquestes fotos comparatives:

Però no us desanimeu… el que cal és seguir aprenent!

Aquesta darrera setmana hem començat la 3ª ronda d’observacions amb el grup CS-A.

Va ser un dia excepcionalment bo, amb 19 espècies observades on van cridar molt l’atenció la gran quantitat de gafarrons que ja han arribat i que canten a cor que vols per marcar territori abans que arribin altres mascles disposats a agafar-lo. Ara estan arribant els mascles i procuren agafar els millors territoris per quan una mica més tard arribin les femelles! Els resultats de l’observació d’aquesta setmana han estat:

Recordeu d’anar enviant els dibuixos!

Aquesta setmana ja hem completat tots els dibuixos de la primera observació del grup CS-A… i aquí teniu el mosaic complet!

I ara, anem a veure els ocells 25 i 26! De ben segur que tots identifiqueu que són gavines! Però de quina espècie? S’assemblen molt oi? (pista nº 2) Tenen plomatge i coloració diferent! Són espècies diferents amb plomatge diferent? O podrien ser la mateixa espècie amb plomatges diferents segons l’època de l’any? 

Si els rapinyaires són molt “trapelles” com diu en Joan de P3… les gavines també ho són… i com que és carnaval s’han disfressat amb diferent plomatges? Vinga nois i noies… agafeu les guies i a identificar-les correctament! Recordeu que si escriviu amb temps i la identificació no és correcta… jo sempre procuro donar alguna pista complementària!

Aquest és l’enllaç on podeu llegir com són i algunes curiositats d’aquests ocells i els nous ocells amagats per la setmana vinent:  RESPOSTES I NOUS OCELLS AMAGATS

Llegiu bé els petits textos que hi ha a sota de la fotografia, us ajudaran a fixar les característiques de l’ocell i això ens els farà retenir millor a la memòria.

En aquest altre enllaç podeu veure la vostra puntuació: PUNTUACIÓ

Si detecteu alguna errada en la puntuació, no dubteu a dir-m’ho mitjançant un correu… ho revisaré, perquè tinc tots els vostres correus arxivats!

ATENCIÓ! Aquest període, va d’avui mateix dia 8 fins al 21 de febrer! No ho deixeu per darrera hora!

Bon carnaval, bones eleccions i sobretot bona cerca i que els ocells ens acompanyin i volin en llibertat…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>