AQUESTA SETMANA ENS VISITEN DOS OCELLS BEN DIFERENTS PERÒ QUE TROBEM EN AMBIENTS HUMITS!

Benvolguts jugadors cercadors d’ocells amagats…. una setmana més de joc i ja ens anem acostant a la fase final del joc!

Aquesta setmana un dels ocells amagats ha estat molt clar i l’altre ens ha portat una certa confusió.

Anem a pams! L’ocell amagat nº 41 ha estat molt ben identificat i la majoria de vosaltres ha explicat perfectament el perquè del color rosat, que té el flamenc rosat, de parts del seu cos. La culpable de la coloració és un petit és un petit crustaci que habita en zones d’alta salinitat i que té una coloració deguda als carotens, d’aquest color rosat. Se’n diu artemia salina i que és una font d’alimentació molt important dels flamencs. El bec del flamenc té unes barbes, com les balenes, que els permet filtrar l’aigua i retenir aquests petits crustacis. Us en poso una imatge.

L’ocell amagat nº 41 és un falciot pàl·lid i l’objectiu era que no els diferencieu de les orenetes… perquè molta gent els confon! En el nostre joc hem acceptat el nom genèric de falciot sense entrar en detall de si era negre o pàl·lid. Com he comentat a alguns de vosaltres en els correus de respostes, la diferència en vol és molt complicada. El millor és escoltar els xiscles que fan i que en les dues espècies són ben diferents… però la fotografia encara no disposa de so!

Per aquesta setmana que avui estrenem, i que va del dia 10 al dia 16 de maig, se’ns amaguen dos ocells ben diferents que tenen en comú que són dos ocells habitants de zones humides. Ocells de les seves famílies ja s’han amagat al joc d’enguany i a més a més tenen uns trets diagnòstics força clars! 

Aquesta darrera setmana hem començat la 5ª ronda d’observacions amb el grup CSA, vam veure 13 espècies, i vam poder observar molt bé les orenetes comunes que amb els seus 20 grams de pes han fet un llarg viatge creuant el Sàhara fins arribar al nostre pati!

Els resultats de l’observació d’aquesta setmana han estat:

Recordeu d’anar enviant els dibuixos, a veure si podem anar tancant les graelles de dibuixos de cada observació!

Aquest és l’enllaç on podeu llegir com són i algunes curiositats d’aquests ocells i els nous ocells amagats per la setmana vinent:  RESPOSTES I NOUS OCELLS AMAGATS

Llegiu bé els petits textos que hi ha a sota de la fotografia, us ajudaran a fixar les característiques de l’ocell i això ens els farà retenir millor a la memòria.

En aquest altre enllaç podeu veure la vostra puntuació: PUNTUACIÓ

Si detecteu alguna errada en la puntuació, no dubteu a dir-m’ho mitjançant un correu… ho revisaré, perquè tinc tots els vostres correus arxivats!

Aquest període, va d’avui mateix dia 10 fins al 16 de maig! No ho deixeu per darrera hora!

Bona cerca i que els ocells ens acompanyin… i volin en llibertat…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>