AQUESTA SETMANA ENS VISITA UN OCELL BEN CURIÓS I FÀCIL D’IDENTIFICAR I UN OCELL QUE ENS TORNARÀ A FER BALLAR EL CAP!


Del 3 al 9 de maig de 2021

Benvolguts jugadors cercadors d’ocells amagats, ja hem passat la setmana de Sant Jordi amb tot el que això suposa de feinada a l’escola, encara que enguany no hem pogut celebrar la Festa Major com estàvem acostumats… però ben mirat (sempre cal veure el got mig ple) ha estat molt millor que la de l’any passat!

Veig que us va sorprendre l’ocell amagat nº 40… i no és estrany perquè a la fotografia només es veia la popa! Recordeu que els ànecs nedadors… per tant no capbussadors quan mengen deixen mig cos a fora de l’aigua. Així i tot, cal dir-vos que he estat jo el primer sorprès per la gran quantitat d’encerts al primer intent! I també dir-vos, que tots aquells que heu escrit amb temps i davant d’una identificació incorrecta, la pista complementària ha ajudat a fer una correcta identificació. Es tractava de l’ànec cullerot mascle, inconfusible per la seva forma del bec… però que en aquest cas no es veia!

Observeu en aquest dibuix els flancs de color castany i el mirallet blau cel que eren els trets diagnòstics clars per aquesta identificació.

Pel que fa a l’ocell amagat nº 39, no només no hi ha hagut cap dificultat a identificar correctament el bonic bec d’alena, sinò que molts de vosaltres heu explicat perquè al Delta de l’Ebre l’anomenen cusisacs. Pels qui no ho sapigueu, les agulles per cosir els sacs d’arròs que es fa servir al Delta de l’Ebre té una forma corba… com el bec d’aquest bonic ocell! Aquí teniu una agulla saquera!

I ara anem pels dos ocells amagats d’aquesta setmana (del 3 al 9 de maig). L’ocell amagat nº 41 és un ocell molt curiós i que tots coneixeu perfectament. A veure si em sabeu explicar perquè els adults tenen aquest bonic color rosat a les ales!

Però atenció amb l’ocell amagat nº 42… perquè us podeu confondre molt fàcilment amb una altra espècie molt i molt semblant. Fixeu-vos sobretot en la gola i el color general! 

Vinga, experts jugadors… a identificar-los correctament!

Us recordo que aquesta setmana, amb el grup A començarem la 5ª ronda d’observacions.

En aquest enllaç podeu llegir com són i algunes curiositats del “ocells trobats” i els “nous ocells amagats” per la setmana vinent:  RESPOSTES I NOUS OCELLS AMAGATS

Llegiu bé els petits textos que hi ha a sota de la fotografia, us ajudaran a fixar les característiques de l’ocell i això ens els farà retenir millor a la memòria.

En aquest altre enllaç podeu veure la vostra puntuació: PUNTUACIÓ

Si detecteu alguna errada en la puntuació, no dubteu a dir-m’ho mitjançant un correu… ho revisaré, perquè tinc tots els vostres correus arxivats!

Aquest període, va d’avui mateix dia 3 fins el 9 de maig!

Bona cerca, que els ocells ens acompanyin… i volin en llibertat!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>