Ens venen a veure a veure dos ocells amagats freqüents al pati!

Estimat alumnat i amics/gues participants al joc de l’Ocell Amagat.

Aquesta setmana el nivell ha estat una mica superior i així i tot, els resultats han estat molt satisfactoris. Els mosquiters són complicats de classificar al camp perquè s’assemblen molt. Suposo que la pista de la segona paraula del nom us ha ajudat… i està molt rebé perquè les pistes serveixen per això.

L’ocell amagat nº 15 és el petit i nerviós mosquiter comú. Un ocellet que el podem trobar fàcilment al pati i al parc de la Fontsanta en aquestes dates, perquè és sobretot un ocell hivernal que arriba en forts contingents del nord d’Europa per escapolir-se del fred de les latituds del nord.

L’ocell amagat nº 16 és l’enfiladís raspinell comú. Si algun dia el veieu, us sorprendrà com s’enfila arbre amunt pel tronc i quan ja és a dalt fa una petita volada per tornar-se a situar a la part baixa del mateix tronc o d’un arbre proper i tornar a començar l’escalada. Amb aquest llarg  bec lleugerament corbat atrapa tots els petits insectes i larves que troba entre els clivells de les escorces de l’arbre.

Aquí teniu l’enllaç de la taula de classificació:
CLASSIFICACIÓ – PUNTUACIÓ

I aquí teniu l’enllaç on podreu veure com jugar, els noms correctes dels ocells i una petita explicació… i podreu trobar els dos ocells de la propera setmana:
EXPLICACIONS OCELLS TROBATS I NOUS OCELLS AMAGATS

Els dos propers ocells són dos ocells molt semblants… són de la mateixa família… i habitants habituals del nostre pati. L’ocell amagat 18 era un ocell bàsicament de bosc, però de fa uns anys s’ha tornat ben urbanita i el podem veure al centre d’una gran ciutat com Barcelona.

Disposeu fins el proper dissabte dia 10 de FEBRER de 2018 a les 24 hores!

Bona cerca, que els ocells ens acompanyin i que sempre puguin volar en llibertat!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>