Els ocells amagats 13 i 14 ens han fet una mala passada amb el nom! Atenció amb els ocells 15 i 16!

Estimat alumnat i amics/gues participants al joc de l’Ocell Amagat.

Els ocells amagats van apareixent i van sent trobats per tots vosaltres, però aquesta setmana els noms dels dos ocells us han fet una mala jugada. I que consti que ja ho vaig avisar en la carta que us vaig fer arribar la setmana passada: “Atenció en com escriviu els noms que els dos ocells tenen una vocal que ens enganya!”

L’ocell amagat nº 13 és una bonica mallerenga emplomallada. Uns quants de vosaltres heu canviat la primera e per una “a”, altres heu escrit el segon mot de formes molt originals. Heu escrit: “empollada”, “emplomalla”, emplollada… Estimades i estimats, cal fixar-s’hi bé i escriure correctament el nom.

A l’ocell amagat nº 14 (cuereta groga) també heu canviat la primera e per una “a”! He de dir que un participant ha confós la cuereta groga amb la cuereta torrentera. És ben cert que s’hi assemblen molt però us heu de fixar molt amb la descripció que hi ha a la pàgina web i que ho explica molt bé. Una diferència molt clara és que la cuereta groga té la gorja blanca i la cuereta torrentera té la gorja negra. Cal fixar-se amb aquest detalls diagnòstics quan es tracta d’espècies molt properes! Aquest són els moments de dificultat!

Aquí teniu l’enllaç de la taula de classificació:
CLASSIFICACIÓ – PUNTUACIÓ

I aquí teniu l’enllaç on podreu veure com jugar, els noms correctes dels ocells i una petita explicació… i podreu trobar els dos ocells de la propera setmana:
EXPLICACIONS OCELLS TROBATS I NOUS OCELLS AMAGATS

Els dos ocells de la propera setmana són dos ocells molt diferents… però tenen una cosa en comú… el nom està format per dues paraules i la segona paraula és la mateixa en les dues espècies.

L’ocell amagat 15 és molt comú al pati durant els mesos d’hivern!

Disposeu fins el proper dissabte dia 3 de FEBRER de 2018 a les 24 hores!

Bona cerca, que els ocells ens acompanyin i que sempre puguin volar en llibertat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>