I, COM SEGUEIX L’HORT?

Vinga, ja ha arribat l’hora de fer-vos cinc cèntims de com segueix el nostre projecte : l’hort.
Els alumnes de 4rt d’enguany també han recollit l’entusiasme , la il.lusió i les ganes d’aprendre implicant-se del tot en el Projecte.
Aquest curs hem comptat en diverses sessions amb l’ajuda d’en David, persona que està lligada a l’escola i que de forma generosa ens ha ofert el seu assessorament expert acompanyant-nos amb els grups reforçant a la mestra .
Ja des de l’època de tardor , vam començar a baixar els dos grups setmanalment a l’espai de l’hort. Sortosament, vam poder desdoblar els grups compartint amb la mestra de Filosofia i ha estat molt positiu poder treballar amb un nombre menor d’alumnes . Aquest curs hem tingut una sessió setmanal , els dimecres i els divendres , un dia per cada grup de 4rt.
Com que els alumnes han estat els que han combinat les tasques més oportunes a cada estació de l’any, varem començar al novembre amb la preparació de l’espai on hi ha l’hort: Netejar i treure herbes amb les diverses eines va resultar una tasca força dura i que va exigir treball constant i seguit amb decisió i destresa. Realment vam suar i vam apreciar com pot ser de dura la feina a pagès.
Després vam remoure la terra per deixar-la ben oxigenada.
Quan arriba l’hivern hi ha força temps de tranquilitat i pausa en el treball de l’hort. Força dies de pluja i fred…i poc a poc desperta la primavera i l’espai de l’hort també!!

20160304_082501

La primavera arriba a l’hort!!

 

Amb l’espit que ens donaven les ganes de retrobar-nos amb  l’hort , els grups de treball es van activar novament . La feina era molta, hi havia herbes per tot arreu, haviem de netejar, haviem de començar a sembrar i plantar…una pila de coses.

Els alumnes es van repartir segons les feines a fer en petits grups de 3 o 4 i  . Hem treballat en forma d’ajuda mútua alternant tasques valorant les necessitats del dia.

Aquest curs hem plantat planter comprat al mercadet del poble i vam començar per plantar ceba tendra ,  raves i alguna pastanaga. Mes tard hem afegit enciams de diverses classes, maduixes, alfàbrega i  bledes .

Paral.lelament s’han portat a terme   cada divendres a la tarda  tallers internivell amb 4 mestres a càrrec de cada un dels tallers.  Aquests. barrejaven  alumnes dels dos cursos de 4rt  i s’han distribuit  al llarg del 2n trimestre del curs amb continguts relacionats amb l’àmbit de la competència matemàtica, continguts relacionats amb l’àmbit de coneixement del medi i també amb l’àmbit lingüístic.

En aquest mes de maig ja hem recollit els fruits del nostre esforç, emportant-nos a casa enciams, raves i cebes tendres…

Al llarg del curs l’aprenentatge es composa de moltes experiències que una a una ens ajuden a ser més autònoms, prendre iniciatives, solucionar problemes, compartir amb els altres, valorar l’esforç, aprendre a esperar…

Finalment , aquí  us ens deixem una mostra d’ alguns moments viscuts a l’hort aquest curs!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>