Arxiu Municipal

El dimarts d’aquesta setmana, els grups de 5è ens vam apropar fins a la Biblioteca Municipal l’Ateneu. Dins d’aquest edifici s’amaga un espai ple d’història: l’Arxiu Municipal d’Esparreguera.

La Rosa Maria, arxivera municipal, ens va explicar què s’hi conserva allà dins: un bon grapat de fotografies, escrits, audiovisuals, objectes… de fa un munt d’anys! Gràcies a aquest fons documental, es poden conèixer tots els canvis que s’han produït al llarg de la història del nostre poble.

Nosaltres en vam ser testimonis d’aquestes transformacions. Vam comprovar, gràcies a uns documents molt antics, que abans escrivien fent servir un vocabulari i amb un grafisme gairebé il·legible! També, a través de diverses fotografies de fa molt de temps, vam conèixer oficis que ara ni existeixen, vam veure com vestia la gent d’abans, quins transports feien servir… I una de les coses que més ens va sobtar va ser l’evolució d’Esparreguera a nivell urbanístic: a la zona de la nostra escola, per exemple, no hi havia res construït!

D’ara endavant podem comptar amb aquest espai per aprofitar-nos del que ens ofereix. Un espai d’on podrem extreure moltíssima informació sobre el nostre passat.

Cliqueu a la imatge per veure algunes fotografies:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>