Darrera modificació Nom Descripció
Pàgina Escola La Monjoia

L'Escola la Monjoia està organitzada de la següent manera. A Educació infantil hi ha la classe de les Formigues (P3), els Milpeus (P4) i els Grills (P5).  A Educació primària hi trobem: les Àligues (1r i 2n) els Óssos (3r i 4t) i les Cotorres (5è i 6è). 

El nostre projecte educatiu contempla, sobretot, la necessitat de donar l'atenció adequada a cada nen. És, doncs, premissa de l'escola, conèixer les possibilitats de cada alumne, i oferir-li l'ensenyament més ajustat a les seves necessitats de manera que cadascú aprengui i es desenvolupi a un nivell màxim. Per aquest motiu els alumnes trobaran una oferta de diversos agrupaments ajustats a les edats dels alumnes i plantejats amb l'objectiu de treballar cada àrea amb la metodologia més adient. 

A Educació infantil, els infants treballen a partir de: racons (que permeten escollir i reforçar el treball d'autonomia personal, al mateix temps que permeten treballar a partir del joc simbòlic, que és l'inici del pensament abstracte), tallers (que permeten treballar diverses tècniques en petits grups) i agrupaments de matemàtiques, psicomotricitat i música (que permeten treballar aquestes àrees d'una manera vivenciada i potenciant l'intercanvi). 

A Educació primària els alumnes treballen a partir de: agrupaments de llengua (que permeten el treball de llengua a partir de la comunicació i de la literatura), agrupaments de matemàtiques (que afavoreixen el raonament, l'agilitat mental, la utilització de les TIC i el treball manipulatiu), tallers (que permeten aprendre a treballar en grup de manera cooperativa i potencien les capacitats de cada nen), racons d'anglès.

Tota l'escola participa en diferents projectes: pla de lectura (per potenciar les ganes de llegir explicant contes i presentant lectures), projecte interdisciplinar (un tema, que varia cada any, i que treballem al llarg de tot el primer trimestre des de totes les àrees i tots els cursos), l'hort ecològic (promou el treball d'observació i seguiment de les plantes, la responsabilitat dels nostres alumnes), tutors de contes (hi participen els alumnes de cicle superior i educació infantil. Afavoreix el desenvolupament de la llengua oral i fomenta la relació entre els alumnes).