HEM APRÈS A FER MANTEGA

Avui la Malak i la seva mare, la Wafa, ens han ensenyat com es fa la mantega natural.

Ens han explicat que van a recollir la llet a una granja de Tordera. Quan la tenen a casa, la deixen reposar durant 3 dies a temperatura ambient (a l’estiu només cal deixar-la 2 dies). Al cap d’aquest temps la llet s’ha tallat i ha quedat una mica sòlida com el mató; té un gust àcid. Aboquen aquesta llet en una ampolla de plàstic i l’agiten durant una hora aproximadament. Després d’aquest temps la mantega queda a la part superior de l’ampolla. Tallen l’ampolla i posen la mantega en un bol.  Ja està la mantega natural llesta per menjar. La llet que sobra també es pot beure amb una mica de sucre perquè està molt àcida.

Nosaltres ho hem tastat tot; la llet tallada, la mantega i la llet que ha quedat després de fer-la. Li hem afegit una mica de sucre i melmelada de maduixa.

Voleu veure les fotografies?

6 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>