Sortida al Rukimon 2n

Dilluns, 5 de noviembre, els Dinosaures de segon de l’Escola del Mar vam anar a Dosrius al Rukimon. El Rukimon és una reserva de rucs que vetlla per evitar la seva extinció.

Després d’esmorzar, en Joan i els monitors ens van preparar unes activitats amb els rucs: pujar, dibuixar-lo, anar amb carro, transportar llenya dins de les sàrries i raspatllar-li el llom. També ens van explicar moltes curiositats d’aquest animal: té les orelles més llargues que el cavall, la seva crinera s’assembla molt a la de les zebres, té els ulls molt delicats i plora per netejar-se’ls i la cua i la crinera de l’espatlla són de pèl més gruixut i més curt que el cavall.

És un animal herbívor i mamífer. La femella, que es diu sumera, gesta durant 12 o 13 mesos. També ens van ensenyar les paraules més importants per guiar un ruc: “arriii” i “booo”.

En acabar els jocs, tots vam aconseguir el carnet de Rukimon.

Després de dinar vam jugar per la zona, on hi havia cordes, troncs, rodes…  Abans de marxar vam fer una caminada pel mig del bosc.

Vam aprendre molt i el més important és que ho vam passar molt bé!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>