Aula Viva

El projecte de l’ Aula Viva  té com objectiu principal transformar el gris de la ciutat en un espai verd, on aquesta avinguda passarà a ser un gran parc i farà la funció de pulmó. I és aquí, on els nostre alumnat agafa força, donat que ells han començat a posar-ho.

En aquest entorn els infants reben, experimenten, viuen en primera persona l’educació ambiental (horticultura urbana, compostatge, banc de llavors…).

Aquest programa pedagògic, es divideix en 4 grans blocs:

  • Anàlisis de l’entorn.
  • Disseny col·laboratiu. 
  • Acció comunitària.
  • Avaluació i auto-coneixement. 

El nostre alumnat realitza activitats fora del recinte escolar, és a dir, al bell mig de l’espai públic, de manera quinzenal al llarg de la tarda (en horari lectiu).

Durant el curs 2018/19 els alumnes de 5è ho van treballar  en relació al seu projecte de classe: Els països, i els de 6è com a eina, mitjà per aprofundir el temari de coneixement del medi, en ambdós de manera més vivencial. (menjar típic, espècies, menjar de temporada, consum de proximitat, transformació de l’entorn urbà …)

Són diferents entitats i institucions que s’han posat en contacte amb nosaltres per saber-ne més de tot allò què fem. Per exemple, els/les alumnes de l’institut Poeta Maragall, ens van fer una visita per fer-ne unes entrevistes i gravar-nos, aquí veieu lo preparats que anaven els companys de l’institut.

Si voleu saber-ne més en vers aquest projecte, feu una ullada a la Newsletter :http://agora.xtec.cat/ceip-elsllorers/wp-content/uploads/usu5/2018/01/aula-viva-quadern-verd-1rt-vf.pdf

A continuació fem l’enllaç d’alguns dels articles publicats  a on podeu veure més ampliat aquest gran projecte:

https://agora.xtec.cat/ceip-elsllorers/general/laula-viva-escoles-millorant-el-verd-urba/

https://agora.xtec.cat/ceip-elsllorers/general/projecte-escoles-millorant-el-verd-urba-aula-viva/

https://agora.xtec.cat/ceip-elsllorers/general/aula-viva/