L’acrosport a Educació Física de 5è

L’acrosport és un esport que potser no és gaire conegut pel seu nom, però que de ben segur que tothom alguna vegada ha intentat fer una piràmide amb els amics o companys, ja sigui al parc o a la piscina. La paraula acrosport prové de la paraula acròbata, paraula d’origen grec (akrobatos) que vol dir “caminar sobre les puntes del peus”. Els acròbates els coneixem habitualment del circ, on aquestes artistes (i esportistes també) fan les seves acrobàcies i figures perquè tothom ho gaudeixi. És un esport que ja està inclòs des de 1999 a la Federació Internacional de Gimnàstica.

A l’escola practiquem aquest esport per treballar diferents objectius: Conèixer el propi cos i les seves limitacions. Treball individual per aconseguir un objectiu comú. Ajudar als companys/es. Tenir cura dels companys/es. Respectar les normes de seguretat. Fer bon ús del material de seguretat (matalassos). Millorar la capacitat d’organització en el treball en grup. Comprendre la dificultat de realitzar una coreografia… i molts altres objectius que de forma implícita o explícita es treballa fent l’acrosport!

A més, vam fer una primera sessió de recerca d’informació amb les tauletes de l’escola! Va ser molt interessant que cada grup trobés diferents definicions i diferents figures a realitzar!

Aquí us deixem algunes fotografies dels alumnes realitzant algunes figures, esperem que us agradi!

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>