Les i els alumnes de 6è s’han endinsat dins el món de l’oli d’oliva per mitjà d’un taller, que porta com a títol: Has begut oli? organitzat i promogut per la DOP Siurana.
En aquesta ocasió, gràcies a la Georgina, educadora especialitzada, han conegut el seu procés d’elaboració i mitjançant un treball cooperatiu, han fet un tast per tal de percebre les diferències sensorials (vista, olfacte, gust) entre un oli d’oliva i un oli d’oliva verge extra (el color, l’aroma i el sabor).
I sí, ja ho podem assegurar: No tots els olis són iguals!!!
Un oli d’oliva de 10 (verge extra)
Un de 9 (verge)
D’inferior qualitat i procedent d’oli llampant, però refinat (oli d’oliva)
I oli no apte pel consum humà (llampant).
Ha estat una activitat vivencial, pràctica i enriquidora, que ens ha ajudat a valorar la importància de saber i conèixer el que mengem.
A més, cada infant s’ha pogut emportar una mostra de l’oli d’oliva verge extra de proximitat.
Així que moltes gràcies DOP Siurana.