EL TREBALL DE LA LLENGUA A INFANTIL

El treball del llenguatge és espontani en el dia a dia de l’escola i de l’aula. Les converses sorgeixen en els moments de joc, de trobada, d’aprenentatges i, en definitiva, de convivència..

Partint sempre de la realitat més propera als infants i per tal de construir aprenentatges que sorgeixin de la motivació i es converteixin en significatius, els moments de l’assemblea ens permeten expressar sentiments, explicar fets que volem compartir amb els altres, resoldre situacions que poden sorgir en el dia a dia, sorprendre’ns amb el que ens expliquen els companys i companyes… Tot plegat va generant un clima enriquidor per al llenguatge oral i és a través d’aquest que ajudem a integrar estructures de llenguatge significatives així com ens iniciem en els usos funcionals de la llengua.

L’infant tindrà al seu abast la lletra de pal, la lletra d’impremta i la lletra lligada per tal d’apropar-lo al món de la lectura i l’escriptura d’una manera el més realista possible. D’aquesta manera també permetem que cada nen i nena s’aproximi a llegir i escriure respectant el seu moment maduratiu i facilitant les eines que faran que hi arribi. El treball a partir de paraules temàtiques acosta als nens i les nenes a la lectura globalitzada.

La cançó es converteix en una poderosa eina per treballar la llengua en un ús social, lúdic i cultural.

El conte és un element fantàstic que s’apropa als nens promovent la imaginació, la retrobada a aspectes del propi món interior, despertant emocions i establint connexions amb coses que passen a un mateix. La Capsa dels contes ens ha portat a treballar paraules significatives del relacionades amb el conte així com també a un aprenentatge globalitzat de diferents àrees. Ens ha endinsat també en el món de la representació tot fent un teatre de la història així com al treball cooperatiu que ha suposat l’elaboració dels elements que calien per fer els diferents personatges.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>