EL LLENGUATGE MATEMÀTIC A EDUCACIÓ INFANTIL.

El treball referent al món matemàtic sorgeix a través de l’experimentació i l’aproximació als nombres i a tot el que els envolta des d’un punt de vista pràctic. L’infant ha de comprendre la seva utilitat per tal de poder endinsar-se en un  procés d’aprenentatge significatiu que el porti a fer ús de les estratègies matemàtiques més endavant.

El material experimental i manipulatiu ens apropa a conèixer tot allò referent a les matemàtiques i la seva funció a la vida quotidiana… en definitiva a integrar els nombres tot jugant.

Les matemàtiques ajuden a definir criteris que permeten estructurar el pensament així com també són un llenguatge més per connectar i establir relacions amb el món que ens envolta.

Els materials per seriar i classificar ajudaran els infants a establir criteris que permeten diferenciar els objectes entre sí. D’aquesta manera també estem potenciant  la capacitat d’estructuració dels seus pensaments.

Cliqueu la seguent imatge per veure una petita mostra de moments matemàtics a infantil.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>