Menjador escolar

INFORMACIÓ MENJADOR ESCOLAR

FULL INSCRIPCIÓ MENJADOR ESCOLAR

FORMA DE PAGAMENT EVENTUALS

MENÚS MENSUALS

 

MENÚ ABRIL 2024

MENÚ ABRIL (SENSE LACTOSA) 2024

 MENÚ ABRIL (SENSE GLUTEN) 2024

 

MENÚ MARÇ 2024

MENÚ MARÇ (SENSE LACTOSA) 2024

 MENÚ MARÇ (SENSE GLUTEN) 2024

 

MENÚ FEBRER 2024

MENÚ FEBRER (SENSE LACTOSA) 2024

 MENÚ FEBRER (SENSE GLUTEN) 2024

 

MENÚ GENER 2024

MENÚ GENER (SENSE LACTOSA) 2024

 MENÚ GENER (SENSE GLUTEN) 2024

 

MENÚ DESEMBRE 2023

MENÚ DESEMBRE (SENSE LACTOSA) 2023

 MENÚ DESEMBRE (SENSE GLUTEN) 2023

 

MENÚ NOVEMBRE 2023

MENÚ NOVEMBRE (SENSE LACTOSA) 2023

 MENÚ NOVEMBRE (SENSE GLUTEN) 2023

 

MENÚ OCTUBRE 2023

MENÚ OCTUBRE (SENSE LACTOSA) 2023

 MENÚ OCTUBRE (SENSE GLUTEN) 2023

 

MENÚ SETEMBRE 2023

MENÚ SETEMBRE (SENSE LACTOSA) 2023

 MENÚ SETEMBRE (SENSE GLUTEN) 2023

 

Funcionament del Menjador Escolar
El funcionament del Menjador Escolar es regirà d’acord amb el Pla de Funcionament aprovat pel Consell Escolar amb el vistiplau del Departament d’Ensenyament.
L’AFA ha contractat l’empresa Capgir, gestió de serveis per a la gestió del servei de cuina. TOT OCI s’encarrega del servei de monitoratge.
Els preus fixats del servei són de 5,75 € /dia pels alumnes fixos, i de 6 € /dia pels alumnes eventuals.  Quan un rebut sigui retornat es carregaran 6 Euros (que cobra el banc) per despeses de devolució.

1.- EL SERVEI DE MENJADOR ESCOLAR. OBJECTIU.

El servei de Menjador Escolar és una prestació complementària i d’ajuda a l’escolarització. El caràcter educatiu que ha de tenir exigeix una planificació.
El /la nen/a s’està a l’escola durant uns anys de la seva vida en els quals les seves necessitats de nutrició hauran de ser ben ateses i en què ha d’adquirir una informació quant a hàbits alimentaris que l’ajudaran en el seu desenvolupament i en l’aconseguiment d’una bona salut.
Objectius :
* Educar per a la salut: Fomentar hàbits saludables i de prevenció d’hàbits nocius per a la salut en els àmbits de l’alimentació i la higiene.
* Educar en la convivència i la gestió d’emocions :Fomentar hàbits de convivència i respecte a les normes i les persones, de responsabilitat i participació en la vida col·lectiva… 

2.- MODALITAT DE GESTIÓ DEL SERVEI DE MENJADOR ESCOLAR DEL CEIP “DR. SOBREQUÉS.

Per acord del Consell Escolar la Gestió anirà a càrrec de l’AFA amb la col·laboració del centre. De l’organització del servei, el personal, l’elaboració dels menús s’encarregarà l’empresa CAPGIR  juntament amb TOT OCI que coordinarà les tasques del monitoratge.

3.- INSTAL·LACIONS.

Per poder oferir aquest servei el Centre disposa de les següents instal•lacions :
* Cuina.
* Sala-Menjador.
* Zona d’esbarjo: Pati i porxos per jugar.
* Biblioteca : Per a lectura i realització de treballs/deures escolars.
* Espai dormitori per a I3.

4.- USUARIS DEL SERVEI.

Actualment hi ha uns 300 alumnes del centre que fan ús del servei de menjador escolar.

5.- TORNS QUE S’ESTABLEIXEN.

1r torn: 12:30 a 13:30 – I3, I4, I5, 1r i 2n

2n torn: 13:30 a 14:30 – 3r, 4t, 5è i 6è

6.- CALENDARI DE FUNCIONAMENT I COST DEL SERVEI.

El servei de Menjador escolar funcionarà des del 1r fins a l’últim dia lectiu del curs.
El preu serà fixat pel Consell Escolar, a proposta de la Comissió de Menjador.
Pel present curs escolar es fixa en 5,75 euros diaris. Cada mes es pagaran els dies que hagin fet ús del servei.
Els alumnes eventuals abonaran la quantitat de 6 euros.
El cobrament del servei es farà mitjançant domiciliació bancària a primers de mes.

7.- PERSONAL NECESSARI.

Cuina i neteja
El personal que s’encarrega del servei de cuina és:
*Dos cuineres/cuiner.
*A més es comptarà amb el treball d’una persona més per ajudar en la neteja de la cuina i espais annexos.

Atenció i vigilància de l’alumnat
Se n’encarregaran el monitoratge contractat a l’efecte per l’empresa de serveis corresponent que tindrà cura dels alumnes durant l’hora de dinar i a les zones d’esbarjo un cop hagin dinat.
Els alumnes més grans col•laboraran en les tasques del menjador en torns marcats prèviament com a encarregats de taula.

8.- EL MENJAR

* El menjar s’elaborarà en el propi Centre.
* L’alimentació haurà de reunir les característiques de: ser saludable, la primera de les exigències, agradable sensorialment, equilibrada i econòmica.
* Els menjars s’elaboraran i manipularan en les condicions d’higiene, salubritat i qualitat que estableixen les disposicions tècnic-sanitàries vigents.
* El menjar serà servit a taula pel personal de monitoratge.
* D’acord amb la normativa sanitària vigent, es guardarà diàriament una mostra dels menjars que restaran a disposició de la inspecció sanitària.
Menús i planificació dels mateixos
Es procurarà que:
* Tinguin en compte les necessitats dels alumnes atenent al correcte equilibri dietètic.
* Consti de tres plats, pa integral i aigua. Per exemple :
1r plat: (cereals, llegums, verdura)
2n plat: (carn, peix, ou ) amb guarnició i amanida.
Postres: (fruita preferentment, làctics)
* L’alimentació diària consti d’aliments variats.
* Es facin servir productes de temporada i proximitat.
* Predominin les matèries primeres i no tant els productes elaborats.
* Siguin variats al llarg del curs (que no sigui el mateix cada setmana).

9.- ACTIVITATS A REALITZAR PELS ALUMNES ABANS O DESPRÉS DE MENJAR

  • Joc lliure al pati
  • Estudi
  • Extraescolars organitzades per l’AFA.

* Jocs de pati.
* Estudi.

En cas que es facin activitats extraescolars fora del recinte caldrà presentar autorització signada per les famílies a fi que els alumnes puguin sortir de l’escola al migdia amb l’acompanyament dels responsables de l’activitat.

Del control de les activitats organitzades per l’AFA se n’encarregaran els professors o monitors contractats per les empreses amb qui l’AFA hagi contractat el servei.

10.- INFORMACIÓ A LES FAMÍLIES

No podem oblidar que el nen arriba a l’escola amb uns hàbits adquirits i que moltes vegades són hàbits que interfereixen en la consecució dels objectius per una educació de l’alimentació. Per tant, es fa necessària la relació amb la família mitjançant la comunicació als pares del funcionament del menjador escolar.
Mensualment, es publicarà a la plana de l’escola la planificació dels menús que s’hagi fet, per tal que puguin completar amb la resta de menjars del dia una dieta equilibrada pels infants. Així mateix, aquesta planificació inclourà una proposta de sopar que complementi la dieta dels infants, segons el que s’hagi menjat a l’escola aquell dia.

Per Nadal i a final de curs les famílies dels alumnes rebran informació sobre el nen/a i la seva actitud al menjador escolar: com menja, què li agrada, si menja de tot, si hi ha coses que no li agraden tant…
Les famílies informaran les persones encarregades del servei de menjador quan calgui administrar a l’infant una dieta especial per prescripció mèdica. En aquest cas caldrà adjuntar informe mèdic referent a l’al·lèrgia i/o intolerància a l’/als aliment/ts que presenti l’infant.

 

PLA DE FUNCIONAMENT DE MENJADOR 23-24