Animació lectora a la biblioteca

Des del dia 8 de març, dia internacional de les dones, estem explicant a la biblioteca contes que intenten fugir dels estereotips de gènere.

Aquesta setmana, com teníem altres activitats que ens coincidien en horari, malauradament no tots hem pogut anar-hi. Aquí us deixem els contes que la Noemí ens ha explicat als que sí que hi hem pogut anar: “Pink! El pingüí que es va tornar rosa” (acompanyat de la cançó “El Pingüí” de l’Anna Lucini) a un P4 i “Les nines son per a les nenes” (acompanyat de l’àudio “Mistery of Love” del Sufjan Stevens) a 2on.

 

Lynne Richards; Margaret Chamberlain

Trapella, 2010

Aquesta és una història entranyable d’un petit pingüí, en Patrick, que un bon dia es lleva i s’adona que, durant la nit, s’ha tornat rosa, rosa de cap a peus! Un nen rosa! Què pensaran els seus amics?

Amb aquest llibre infantil no només trencarem l’estereotip de “els nens blau i les nenes rosa”, sinó que ensenyarem als més petits que és important acceptar-nos tal com som i que ser diferent no és pas tan dolent. L’aspecte exterior no ho és tot, cal ser valent davant les adversitats i lluitar per trobar el nostre lloc al món, com fa en Patrick. A més descobrirem que l’amistat no és només blanca o negre, té un munt de matisos, i els amics de debò són aquells que ens accepten siguem com siguem.

Acompanyat de la cançó “El Pingüí” de l’Anna Lucini: https://youtu.be/UCu0NNdbniI

 

 

Ludovic Flamant ; Jean-Luc Englebert

Tramuntana, 2017

Realment les joguines estan fetes per a nens o per a nenes?

UN CONTE PER A CRÉIXER EN LA IGUALTAT.

Al meu germà li va encantar el regal de la tieta. “Li diré Teresa”, va dir al veure la nina de drap. Quan va dir que volia dormir amb la Teresa, el meu pare va dir: “No és greu. Ja li passarà”. Però no li va passar. Fins i tot, va voler un cotxet de la botiga de joguines per a la nina …

 

 

Acompanyat de l’àudio “Mistery of Love” del Sufjan Stevens:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>