Animació lectora a la biblioteca

A la biblioteca ens fem preguntes i busquem les respostes en els contes.

Aquesta setmana hem parlat sobre els superherois. I hem arribat a la conclusió que la majoria d’aquests són bons, i que utilitzen els seus superpoders per tal de fer el bé i ajudar als altres.

I, realment, hem vist que tots nosaltres podem ser superherois i superheroïnes si ens ho proposem, doncs no cal tenir poders tan excepcionals…

A primer i segon, hem explicat el conte de “Dos herois són massa” on hem gaudit descobrint que tots els poders dels nostres súpers protagonistes són necessaris per portar a terme una bona convivència dels veïns del carrer de l’Ortiga. En Súper-Conill i en Súper-Ziu fan tasques extraordinàries, com ajudar a travessar el carrer a la senyora Quimeta, recopilar i enviar cartes urgents, o passejar el Pelut, el gos pesat i rondinaire de la senyora Agnès.

Però sobretot, el què els fa súper especials és que totes aquestes accions les fan amb alegria i un somriure. I, a més a més, hem descobert que el poder més fantàstic és quan aprenen a compartir.

A p3, p4 i p5 hem descobert que també hi ha súper-heroïnes, com la MEGA POWER, a en “Max i els superherois”.

En Max és un nen que gaudeix i viu obsessionat per les històries de súper-herois, però l’heroïna que més li agrada és la Megapower. I hem gaudit descobrint el secret d’en Max, doncs el poder que més li agrada al nostre protagonista no és quan la Mega POWER el cura, ni quan l’ajuda a fer deures, ni quan li llegeix contes i volen junts a través de la imaginació. Ni més ni menys, el què més agrada a en Max és quan la MEGA POWER es vesteix de mama i li fa un petó de bona nit!

Davide Calí ; Miguel Tanco

Claret, 2006

Al carrer de l’Ortiga només hi viu un superheroi súper-veloç, súper-àgil, súper-servicial, súper-simpàtic. Exactament tal com és en Súper-Conill, amb el seu súper-bastó-saltador!
Però un dia arribà un altre superheroi al barri, en Súper-Ziu…i…
Aleshores, arriben a la conclusió que només hi ha lloc per un superheroi. O potser no?

Un àlbum il·lustrat sobre l’amistat, la cooperació i el treball en equip.

Rocio Bonilla ; Oriol Malet

Animallibres, 2016

Al Max el fascinen tots els superherois, però en té un de preferit. En realitat, es tracta d’una superheroïna: la Megapower! El seu amic Martí no el creu, li diu que les dones no poden tenir tanta força. Però s’equivoca perquè ELLA és molt valenta, és capaç de programar computadores i desactivar bombes, té ultravisió i una força descomunal. I a més a més, sap volar … Però el millor de tot és que Megapower és diferent dels altres superherois, i el Max sap molt bé per què. T’agradaria descobrir-ho?

Els dos contes han anat acompanyats de l’àudio de l’Alicia Keys “Superwoman”:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>