Animació lectora a la biblioteca

Aquesta setmana tornem a gaudir d’històries amb animals personificats que ens permeten aprofundir sobre el tema de la maldat i ens fan pensar sobre els límits del bé i el mal, sobre les bones i males intencions, sobre el pes de les aparences i els rumors.

Per a Infantil hem explicat el conte “Per què diuen que els llops són dolents?” (acompanyat del tema “My Paree – Chords In Blue” de The Aristocats) i a segon la història de “Dolent” (acompanyat del tema “Dolent de mena”).

 

 

Quentin Gréban

Símbol, 2009

El llop no ha sentit el rumor que corre entre els animals: un monstre terrible es menja tots els animals que es creuen pel seu camí!
Diuen que els llops s’ho mengen tot…un xaiet tendre, tres porquets grassonets o una Caputxeta Vermella. Tothom diu que els llops són molt dolents. Però deixeu-me que us expliqui el perquè … Un llibre sobre els rumors i les pors que ens creem.

Acompanyat del tema “My Paree – Chords In Blue” de The Aristocats OST:

 

 

Lorenz Pauli ; Kathrin Schärer

Takatuka, 2018

Els animals de la granja acostumen a ser amables i respectuosos els uns amb els altres, però avui, per divertir-se, han decidit fer entremaliadures.

El gos espanta el gall, la cabra es menja les flors de l’hort i el porc fa veure que tot sol s’ha acabat tot el que hi havia a la menjadora. Però quan apareix el ratolí i el gat demana el seu torn per poder fer una dolenteria, tots reaccionen amb por: quina en durà de cap? El que no s’esperaven era la reacció de l’animal més bon jan de la granja, el cavall…

Una història sobre els límits del bé i el mal, sobre bones i males intencions, i sobre el pes de les aparences.

Recomanat entre els 100 millors llibres de 2017 pel Club del Llibre Juvenil d’Àustria
Llibre del mes de l’Acadèmia Alemanya del Llibre Infantil i Juvenil, gener de 2017
Seleccionat entre els 100 millors llibres de 2016 pel diari Die Welt.
Seleccionat per al Premi al millor àlbum il·lustrat d’Àustria 2017 pel Jurat de Joves Crític.

Acompanyat amb el videoclip de la cançó “Dolent de mena” de Serrat i Sabina: https://www.youtube.com/watch?v=8HNApCnIBy8

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>