Animació lectora a la biblioteca

Les últimes setmanes la nostra bibliotecària, la Noemí, ens ha explicat aquests contes: “La Nau d’en Guim”, “Nens del món en perill” i “Llana a dojo”. Aquí els teniu tots tres per si els voleu llegir vosaltres també!

 

David Granados Niubó

Takatuka, 2012

Els companys de classe d’en Guim se’n riuen quan el veuen camí de l’escola amb aquell aire distret i el seu vell patinet.

En Guim quan sigui gran vol ser astronauta per poder viatjar per galàxies llunyanes. Mentre arriba aquest dia, es passa el temps dibuixant altres planetes, marcians i naus extraterrestres, fins i tot durant les hores de classe. Un matí, en aixecar-se, s’adona que la nau espacial que havia dibuixat ja no és sobre la taula. Li espera una sorpresa molt especial…

 

Mac Barnett ; Jon Klassen

Joventut, 2013

Llana a dojo és un conte amable, fantàstic i divertit. Una nena troba una capsa plena de llana de colors. La nena se’n fa un jersei, però la llana sembla inacabable i dóna per cobrir tot el poble, persones, animals i coses, d’abrics virolats. Llavors el conte fa un tomb inesperat: la fama de la noieta extraordinària a qui no s’acabava mai la llana provoca l’arribada en vaixell d’un arxiduc propi de les rondalles que robarà la llana. Se’n sortirà dels seus propòsits malvats?

 

Donald Grant

Joventut, 2014

Tots els infants del món tenen dret a la salut, a l’educació, a la igualtat i a la protecció.
Gràcies a aquestes tres històries, descobrim la vida quotidiana de quatre infants de diferents continents.
A l’Índia. Talika és òrfena i treballa clandestinament en una fàbrica de catifes. El seu somni és aprendre a llegir…
A l’Àfrica central, l’Akara i la seva germaneta Naomi han d’abandonar casa seva quan s’apropen els rebels. Quan podran recuperar la seva vida de nens en família?
Amb els seus pares, Chukilla cava els túnels per trobar or a la mina més elevada dels Andes. Però la seva passió és tocar la flauta de Pan…