Animació lectora a la biblioteca

El nou any ens ha portat la Noemí, la nostra bibliotecària, de nou a l’escola i tots estem molt contents de tornar-la a tenir per aquí.

Aquests són els contes que ens ha explicat aquesta setmana: “La Talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap” a P3, P4 i P5 i “El Primer pas“a 1er i 2on. Al final, també adjuntem la música que ha fet servir per dinamitzar tots dos contes.

 

Werner Holzwarth, Wolf Erlbruch

Kalandraka, 2005

Quan un dia una talpeta va treure el cap d’entre una muntanyeta de terra per tal de veure si ja sortia el Sol, li va passar allò. (Era rodó i marró, s’assemblava una mica a un xoriço i el pitjor de tot: li va caure justament damunt del cap.) Li podria passar a qualsevol, però li va tocar a la talpeta. Sortia del seu cau i alguna cosa en forma de barret pudent li va caure al cap.
Aleshores, la talpeta, molt indignada va recórrer tot el camp investigant quin dels animals que vivien allà li havia fet aquella malifeta (el colom, el cavall, la llebre…).

 

 

Bob Graham

Joventut, 2015

Dijous al matí, a les deu menys un minut, en Jonatan va fer el seu primer pas. En aquell mateix moment passaven moltes coses a les altres parts del món… En Bob Graham ens mostra una visió global del món en un sol minut, durant el temps que un bebè dóna el seu primer pas. Amb un prisma original, com una càmera que s’allunya del seu pla, descobrim tot el que passa en un barri, una ciutat, un país, i en el món. Un àlbum carregat d’emoció i de detalls a descobrir…

 

 

Tots dos contes han estat acompanyats d’aquest audio:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>