Animació lectora a la biblioteca

Aquests són els contes que la nostra bibliotecària, la Noemí, ens ha explicat  aquesta setmana: “El petit blau i el petit groc” a P3, P4 i P5 i “Vermell: història d’una cera de colors“a 1er i 2on.

Tots dos van sobre la temàtica dels colors. Amb ells ens hem endinsat en el món dels colors i hem treballat la diferència. En referència a com ens veuen i com som. Sobretot per aquesta tendència a “etiquetar” a les persones, els infants … Per adonar-nos que una “etiqueta” no té perquè reflectir la realitat ni la essència del que som.

 

Leo Lionni

Kalandraka, 2013

Dos amics de diferents colors es fonen en una abraçada sense adonar-se’n que es converteixen en un altre color, la qual cosa fa que ningú no els reconegui, ni tan sols les seves famílies.

Una lliçó artística, d’avantguarda, sobre colors, mides i indicacions de direcció que reivindica la comprensió, la convivència i la solidaritat.

 

 

Aquest conte ha estat acompanyat per aquesta cançó de El Pot Petit:

 

 

Michael Hall

Andana, 2017

La Vermell és una cera de colors que porta una etiqueta on diu «vermell», però en realitat és de color blau. El seu mestre vol ajudar-la a pintar de color vermell (Som-hi, pintem maduixes!), la seva mare intenta ajudar-la a ser de color vermell enviant-la a jugar amb una companya de color groc (Aneu a pintar una taronja!), i les tisores volen ajudar-la a ser de color vermell retallant una mica l’etiqueta, perquè pugui respirar més bé. Però la Vermell no és feliç.

No hi ha manera que pinti de color vermell, per molt que s’esforci. Un dia una nova amiga la convida a pintar un oceà de color blau i, aleshores, la Vermell descobreix el que els lectors ja sabien de feia estona. Ella és blava!

Aquest divertit, acolorit i commovedor àlbum sobre la valentia que s’ha de tenir per ser fidel a un mateix permet diverses lectures. Tothom hi trobarà un motiu de reflexió diferent.

 

I aquest conte ha estat acompanyat de l’audio “Theme from The Company of Wolves (1984) Story of the Bride and Groom 2” de George Fenton: