Animació lectora a la biblioteca

Aquests són els contes que ens ha explicat la Noemí, la nostra bibliotecària, aquesta setmana: “Ralf” a P3, P4 i P5 i “Terrible”a 1er i 2on. Tots dos són contes que parlen sobre l’acceptació d’un mateix i de la diferència. Com sempre, ens han agradat molt!

 

Jean Jullien

Joventut, 2015

En Ralf és un gos que conviu amb la seva família en una casa petita. Malgrat que tot té una aparença de quotidianitat i normalitat, la veritat és que crida l’atenció la llargada d’en Ralf.
En Ralf és un gos que ocupa molt d’espai i que sempre, sense voler, acaba incordiant a la família per estar enmig.

Una nit, quan el manen a dormir a fora al jardí, succeix quelcom inesperat dins de la casa. En Ralf no dubtarà, en cap moment, en llançar-se a ajudar a la seva família. A partir de la seva heroïcitat el començaran a veure amb uns altres ulls…

 

 

Ain Serres ; Bruno Heitz

Libros del zorro rojo, 2010

Li deien el “Terrible”, i amb raó, aquest llop atemoria a la seva dona, als seus fills i a tots els habitants del bosc.
Però els seus llobatons encara no havien dit la última paraula…
Un bon dia, a l’hora de la migdiada, es van apropar a ell sense fer soroll i va succeir quelcom terriblement increíble. Quin secret guardava aquell llop ferotge?

Aquest àlbum és una història d’emocions: la por, l’abús, el maltracte, la superació i l’acceptació de nosaltres mateixos. També de com l’amor és capaç de canviar-ho tot. No importa com de petits i dèbils ens sentim, sempre es pot sobreviure a tot si assumim els reptes que ens porta la vida amb intel·ligència i audàcia.

 

Tots dos acompanyats de l’audio “Seduction” de René Aubry: