Dimecres 24 de juliol: L’habitant de El Dorado

Salutacions Famílies!

Després de l’intens dia d’ahir, avui hem tornat als horaris normals del Casal, és a dir, de bon matí hem començat amb uns quants jocs de benvinguda. Els més petits del Casal s’han animat a fer unes partides al Pi, i és que això d’amagar-se és un gran al·licient! Els Mitjans i Grans del Casal, han optat per jocs amb pilota, com el Gusanito, que és un dels grans triomfadors d’aquest Casal!

Després dels jocs, com ja sabreu a aquestes alçades del Casal, hem anat a esmorzar i recuperar energies! I, sobretot, a esperar la visita del dia! I així que ha començat a sonar la cançó del Casal! Però per la porta del pati no ha aparegut pas la nostra amiga Cleta, ha aparegut una autèntica habitant de El Dorado!!! Ella ens ha explicat que ahir ho vam fer molt i molt bé en la Gimcana d’aigua i que som ben dignes de trobar la ciutat! Però…no ens n’ha parlat gaire bé…Ella ens ha explicat que és ben cert que la ciutat és tota d’or: les totxanes del carrer, les plaques dels carrers, les aixetes, les cuines, les habitacions…tot és d’or!

Però també ens ha explicat una cosa que no ens ha acabat d’agradar gaire, i és que és una ciutat tan capficada en aconseguir or, que ningú surt de casa seva, ja que es passen tot el dia comptant l’or que tenen i el que volen tenir! En aquest punt, ja no ens ha fet tanta gràcia anar a veure el Dorado, ja que si per una banda pot ser molt interessant, només serà una ciutat que semblarà buida, on no hi viu ningú! Els nens i nenes del Casal, han vist que això comporta un problema molt gran, ja que si tens molt d’or, però no tens ningú amb qui compartir-lo, tampoc et serveix de res, ja que l’or ni et parla ni et consola quan estàs trist… Això ha fet pensar molt a la Yaku, que és com es deia la nostra nova amiga, i ha començat a rumiar sobre la importància que li donen a l’or i la que no li donen a les amistats i les famílies… Així que ha marxat tota dubitativa i ens ha encarregat una petita missió: el grup de Mitjans havia de fer la Ruta cap a El Dorado, mentre que els més petits i els més Grans del Casal han aprofitat per fer uns quants jocs d’aigua cooperatius, per valorar molt més l’amistat i els companys que tenim al nostre voltant!

Així que mentre uns grups es posaven el banyador i agafaven la tovallola, el grup de Mitjans ha començat la seva ruta particular cap a El Dorado. pel camí han hagut de creuar ponts insalvables, ordenant-se per alçades, per edat, etc., han hagut de creuar murs amb l’ajuda dels seus companys, han fet equilibris musicals i fins i tot han hagut de creuar un riu ple de piranyes fins aconseguir el tresor final: La planta dels valors!

Al mateix temps que tot això passava, els petits del Casal estaven fent jocs a la piscina, fent de pescadors i buscadors de tresors dins l’aigua, per després passar, com han fet els grans, a fer uns quants jocs de relleus on l’aigua era l’element principal!

Per la tarda, el grup de Mitjans i Grans, ha anat al menjador a continuar el taller que van començar el dilluns passat, els petits, per la seva banda, han anat al gimnàs on han estat fent una sèrie de jocs musicals.

Ens veiem demà amb més aventures i activitats!