Dimarts 16 de juliol: El guerrer mongol

Salutacions Famílies!

Per començar el dia, com sempre, hem fet uns quants jocs de Benvinguda, d’aquesta manera podem entrar millor en al dinàmica del Casal. Així que els de P3, P4 i P5 s’han ajuntat i han fet un macro Pica-Paret i després, fins i tot han tingut temps per jugar al “Comecocos”. Els més grans del Casal han optat per fer un Bote-Bote, així han pogut amagar-se i córrer a parts iguals!

Després dels jocs de benvinguda, se’ns ha obert la gana, per tant, hem anat a esmorzar i a esperar la visita d’avui. Tot i que hem creuat els dits molt fort per tal que vingués la Cleta, per la porta del pati ha entrat un personatge molt però molt curiós… Quan l’hem vist, ens hem quedat tots ben parats, ja que no sabíem ni qui era ni què volia… Però els dubtes s’han esvaït ràpidament, ja que ell mateix ens ha explicat que era un guerrer mongol i estava molt enfadat…I per què estava tant enfadat? Doncs s’ha assabentat que l’Emperadriu Wu vol construir una Gran Muralla per evitar que el seu poble, els Mongols, entrin a la Xina!

El guerrer Mongol ens ha explicat que allà on viuen, no tenen gaires terres i aprofiten per fer petites incursions a la Xina per aconseguir aliments, ja que ells només poden caçar i pescar a les seves terres, per tant, si l’Emperadriu construeix una Muralla, ja no podran aconseguir aliments com fins ara. Ell ens ha demanat i suplicat que no ajudem a l’Emperadriu, cosa que ens ha sobtat molt… Ara què haurem de fer? Per una banda, ens fa il·lusió participar en la construcció de la Gran Muralla Xinesa, però per l’altra, entenem el problema que els hi ve a sobre als pobles Mongols… Molts nens i nenes han intentat convèncer al guerrer que parli amb l’Emperadriu i que busquin alguna manera tranquil·la de solucionar el problema, però ell s’ha tancat en banda i diu que no pensa parlar amb ella! En marxar el guerrer, el debat ha continuat entre els nens i nenes del Casal, ja que uns volien ajudar a l’Emperadriu i els altres entenien el problema dels Mongols…Ara si que tenim un bon dilema a sobre! Tant de bo que vingui aviat la Cleta i ens doni un cop de mà!

Per aclarir una mica les idees, els nens i nenes de Mitjans han anat a fer una petita gimcana al gimnàs, amb diverses proves que els han ajudat a pensar en altres coses que no pas el problema que se’ns ha presentat. Per la seva banda, els més grans del Casal i els més petits, han aprofitat el matí per fer uns quants jocs d’aigua i un bany a la piscina!

Per la tarda, els de P3 han anat a fer una gimcana al gimnàs, i la resta de grups ha pujat al menjador a continuar el taller que van començar ahir.

Ens veiem demà amb més activitats i aventures!

Recordeu que demà anem d’excursió a Santa Creu d’Olorda, per tant, us recomanem portar calçat tancat. Tenim un munt d’activitats preparades per fer demà!