Dilluns 22 de juliol: El mapa

Salutacions Famílies!

Avui, hem arribat al Casal amb molta energia! Una prova d’això ha estat el grup de P3 i P4 que han estat fent unes curses de relleus amb obstacles i després han estat jugant al “Comecocos”. Els Mitjans i Grans del casal han estat jugant a “Sangre” i després han fet una ronda ràpida al Mata-Conills.

Acabats els jocs de Benvinguda, hem anat a buscar l’esmorzar i a esperar la visita del dia…Però quina ha estat la nostra sorpresa quan ha acabat la cançó de la Setmana i no apareixia ningú al pati. Així que hem començat a cridar a la Cleta, a veure si teníem sort i venia a veure’ns! hem cridat i cridat ben fort el seu nom, fins que finalment ha aparegut al mig del pati amb un mapa a la mà! Es veu que s’havia desorientat una mica ja que estava buscant una ciutat molt misteriosa: El Dorado!. La Cleta, amb la seva màquina, ha viatjat fins al 1400 per conèixer als maies de primera mà i a veure si pot trobar la mítica ciutat de El Dorado, una ciutat, que segons diuen, està feta tota d’or! En sentir això a tots i totes ens han brillat una mica els ulls! Us podeu imaginar tota una ciutat feta d’or? Amb cases d’or, teulats d’or, carrers d’or….quin luxe!

La Cleta ens ha explicat que vol conèixer la ciutat, però no se’n vol endur res d’ella, només té molta curiositat per saber com és i com és la gent que hi viu… I el mapa que portava a la mà? Doncs ens ha explicat que és un mapa que li ha donat el cap d’un poblat maia i, si aconsegueix desxifrar-lo, aconseguirà arribar a aquesta mítica ciutat. No cal dir, que nosaltres en sentir-ho, ens hi hem apuntat ràpidament! La primera pista que tenim del mapa és que hem de passar per un pas subterrani que està inundat…Haurem de pensar de quina manera aconseguim superar aquest obstacle!

Així que, en acabar l’ambientació, els més petits i els més grans del Casal han anat a fer uns quants jocs d’aigua i un bany a la piscina, i és que si tenim per davant un pas subterrani inundat, millor estar preparats, no? Els Mitjans del Casal, han anat cap al menjador a fer un petit taller, amb el que han imaginat els tresors que ens podrem trobar a El Dorado!

Per la tarda, ha estat el grup de Mitjans el que ha aprofitat per fer un bany a la piscina i uns quants jocs d’aigua. Els Grans i els més petits del Casal han anat cap al menjador a fer un taller. Els més grans, per ambientar-se en la cultura maia, han començat a fer un calendari maia amb un material que encara no coneixien: la Pasta de Sal Tintada! Els més petits, han estat començant a confeccionar el seu peculiar tresor…

Ens veiem demà amb més aventures i activitats!

Penseu que demà, tot i ser dimarts, anem d’excursió i us demanem més puntualitat que mai, ja que l’hora de sortida serà entre les 9’00 i les 9’15!