Dijous 25 de juliol: L’Explorador

Salutacions Famílies!

Avui, hem començat el dia amb uns jocs de Benvinguda ben especials, ja que enlloc de fer-los per grups, els hem fet tots junts, i és que els jocs ben bé que s’ho mereixien. Hem fet jocs de Paraca! Així que ens hem posat tots fent una rotllana ben gran amb el Paraca al mig i hem agafat tots un color diferent. Primer, hem començat amb els moviments més bàsics, pujar-lo tots coordinadament i després baixar-lo. Un cop hem après aquests moviments, hem començat el primer joc, on dèiem el nom d’un company o companya mentre pujàvem el paraca i aquest havia d’aconseguir posar-se al mig i treure el cap pel forat abans que tornés a baixar. Després hem estat jugant a Els Colors, hem fet un partidet de futbol i, finalment, el joc estrella: el Tauró, on tots érem uns atrevits banyistes en una platja amb un sol socorrista i un mar infestat de taurons! Ens ho hem passat d’allò més bé!

Com jugar amb el Paraca requereix molta energia, hem anat ràpidament a buscar l’esmorzar i en acabat a esperar la visita!

I quan ha començat a sonar la cançó de la setmana, ha arribat al pati un explorador que se’l veia ben fatigat. Ell ens ha explicat que acabava d’arribar de El Dorado i per això estava tant i tant cansat! I és que sembla que ha hagut de pujar i baixar moltes muntanyes, creuar uns quants rius i passar per uns ponts una mica inestables… En sentir el què ens explicava, hem volgut saber moltes coses de El Dorado: és veritat que hi ha or per tot arreu? És cert que els carrers també són d’or? i la gent d’allà com és? Com van vestits?…Però ens ha explicat que tampoc n’hi ha per tant, que si, que hi ha molt d’or, però que la gent està tota tancada a casa i no surt mai al carrer…així que era veritat el què ens va explicar ahir la Yaku! tothom està tancat a casa seva comptant el seu or, sense parlar amb ningú! Per demostrar que era veritat tot el què ens deia l’explorador, ens ha ensenyat un grapat de monedes que ha aconseguit treure de El Dorado…i com brillaven!

Ràpidament, ens hem ofert a l’Explorador a guardar-li el seu sac de monedes, ja que l’hem vist tant cansat que li volíem treure un pes de sobre…però ens sembla que no ha colat gaire…ha dit que volia saber si es podia refiar de nosaltres, a part, si ens donava les monedes, on les guardaríem?!? Els més petits del Casal han anat ràpid a contestar, ja que ells han estat fent uns cofres ben bonics, per tant, no teníem problema per guardar les monedes! Tot i que li ha agradat la idea, no l’hem acabat de convèncer…però hem quedat amb ell que avui li demostraríem que bé que ens mereixem poder veure una mica de prop un tros del tresor de El Dorado! Així que hem quedat que cada grup s’esforçaria molt per demostrar la seva vàlua davant l’explorador! Els més petits del Casal li han dit que acabarien els seus cofres per guardar el tresor, els més Grans s’han compromès a fer unes postres molt dolces per la festa final de demà i els Mitjans…bé els Mitjans han quedat d’acord que demostrarien la seva amistat a través d’una sèrie de jocs cooperatius!

I Dit i fet, en marxar l’explorador, els diferents grups s’han distribuit per l’escola. Al menjador hi han fet cap els més Grans i els més Petits del Casal, on uns han après a fer un gelat d’Oreo i els altres s’han posat mans a la feina per acabar el taller! Els Mitjans del Casal han aprofitat per quedar-se al pati a fer uns jocs cooperatius, això si, uns jocs cooperatius aquàtics!

Per la tarda, els Mitjans i els Grans han estat assajant una dansa per la festa de demà i els petits del Casal han anat a fer jocs d’aigua i un bany a la piscina, ja que el dia ha convidat a refrescar-se molt!

Ens veiem demà amb més activitats i aventures!

Per cert, penseu que demà és divendres i, com cada divendres, obrirem portes a les 16’30 per fer la Festa final, on hi esteu tots més que convidats!