DECÀLEG DEL BON ESPORTISTA

El bon esportista és :

1) RESPECTUÓS: amb les persones (un mateix, els companys, els rivals, els àrbitres, el públic, etc) , amb les normes de l’escola i de la classe, amb les regles dels jocs i activitats, el material, les instal.lacions … RESPECTA TOT.

2) SAP GUANYAR I SAP PERDRE, però passi el que passi juga per a DIVERTIR-SE.

3) Intenta guanyar sempre als altres, però sobretot intenta guanyar-ser a sí mateix, procurant aprendre i millorar per a jugar demà millor del que juga avui.

4) No utilitza només EL SEU COS per a córrer més, llançar més fort o botar més alt sinó també LA SEVA MENT per a pensar i decidir el millor per a ell o ella mateix o el seu equip.

5) No busca “guanyar a qualsevol preu” juga respectant el “EL JOC NET (FAIR PLAY)”.

6) No sols juga al que més li agrada, sinó que intenta gaudir i divertir-se practicant i provant tot tipus d’activitats: jocs, esports, balls, representacions, etc.

7) Quan JUGA EN EQUIP, no pretén lluir-se pel seu compte. Sap que qui ha de guanyar és l’equip (guanyem i perdem tots). Ajuda i accepta l’ajuda dels companys.

8) Respecta la seva SALUT.

9) No sols ho és quan pràctica una activitat física sinó també és JUST quan ÉS ÀRBITRE O JUTGE i és un ESPECTADOR educat i respectuós quan és públic.

10) S’es Bon Esportista dins i fora del camp de joc.

Resultat d'imatges de fotos educació fisica sense dret d'autor