Animació lectora a la biblioteca

Aquesta setmana hem convertit la biblioteca en un restaurant i hem celebrat un gran banquet amb “L’aniversari del senyor Guillamó” i hem estat convidats a un sopar de gala amb el conte de “Lenny Llamàntol -es queda a sopar-“.

Els àpats són cadascuna de les menjades d’una certa importància que es fan diàriament a hores fixes. Aquestes són: l’esmorzar, el dinar, el berenar, el sopar i de vegades el ressopó. En funció de l’hora, el context social i cultural els plats que s’hi consumeixen tendeixen a variar.
També s’anomena àpat als esmorzars, dinars, berenars o sopars que es fan per a celebrar una festa, una trobada, etc. en honor d’algú o de quelcom.

En aquest sentit hem recitat el poema de Miquel Martí Pol titulat Fideus a la cassola:

“Ens els mengem fent tabola
els fideus a la cassola.

Llargs o curts són divertits
i bons per llepar-s’hi els dits.

Quan el suc ens regalima
la mare, de por, s’aprima.

Però si ens els acabem
fins perdona que ens taquem”.

La nostra vida quotidiana queda esquitxada per tots els àpats que realitzem. El menjar és una necessitat biològica i cal ressaltar que aquest fet també té molta importància a nivell social, perquè és un ritual que acostumem a compartir i el portem a terme en companyia. La nostra salut derivarà en gran part de la bona qualitat que tinguin aquests àpats.

El senyor Guillamó ha volgut celebrar el seu aniversari i ha convidat al seu banquet als alumnes de p3, p4 i p5. I amb les classes de 1r i 2n hem descobert en Lenny, un llamàntol ben especial, qui ha tingut l’honor de ser convidat a un sopar de gala.

Anaïs Vaugelade

Corimbo, 2008

Avui és l’aniversari del Senyor Guillamó, per això s’ha llevat molt content i per celebrar que és un dia especial ha decidit anar a dinar al restaurant de la seva amiga Joana Malagana.
La sra. Gruyère, la rata, el sr.Marramiau, el gat, la gallina Paquita i el sr. Marrà, el porc decideixen acompanyar-lo. I també el Llop!!!! El llop, sr. Pudent, té molta gana. Què farà? Decidirà acompanyar-los al restaurant o directament se’ls menjarà a tots?

Finn Buckley, Michael Buckley ; Catherine Meurisse

Libros del Zorro rojo , 2019

En Lenny Llamàntol és un tipus elegant i molt educat. Un dia rep una invitació per a un sopar de gala i no s’ho pensa dues vegades! S’empolaina i compra regals per als amfitrions. Quan arriba, tots el reben amb eufòria. «Qui m’havia de dir que seria el convidat d’honor!», exclama en Lenny, enrojolat.
Però, atenció!, alguna cosa fa sospitar la Imogen, la més petita de la família, que, sense donar cap mena d’explicació, s’emporta en Lenny a correcuita de la festa.
Un relat desimbolt i caricaturesc sobre les aparences, que presenta un personatge inèdit en la literatura infantil: un llamàntol que sap arts marcials i que té una afecció desmesurada als seus bigotis.

Per acompanyar el conte de l’aniversari del senyor Guillamó hem utilitzat la rumba “anem a dinar” de Landry el rumbero:

I per descobrir qui és en Lenny hem fet servir la peça titulada “Llamàntol Ska”:

 

BON PROFIT!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>