Animació lectora a la biblioteca

Aquesta setmana ens ha visitat a casa nostra un temporal, anomenat Glòria, que ha estat molt intens i feixuc i ens ha deixat molt vent, aigua i neu.

A la biblioteca hem parlat d’aquest fet que ha marcat l’actualitat d’aquests dies, i aprofitant l’avinentesa, hem volgut explicar contes sobre la Neu.

Malauradament, el temporal Glòria ha deixat moltes afectacions i incidents, fins i tot pèrdues humanes, al seu pas.

Tanmateix, a la biblioteca hem tractat el tema de la neu des del punt de vista més bucòlic, des de la seva visió més lúdica i de diversió, lligada ineludiblement a la nostra infantesa.
Hem parlat sobre la neu i hem descobert la seva naturalesa. Aquest fenomen meteorològic és la precipitació de l’aigua en petits cristalls de gel en forma de flocs o volves.

Tal i com ens demostra, la Joana Raspall en el seu poema titulat la Neu:

“Prendré un bon grapat
de la neu més blanca
i la guardaré
dintre d’una capsa.

Quan vingui l’estiu,
que fa calorassa,
la neu em podrà
refrescar la cara!

El meu amic diu
que la neu no es guarda,
que sols trobaré
la capsa mullada.
Això no m’ho crec!
Ves, com s’ho faria!
Tancant bé la capsa,
com s’escaparia?”

A p3 i p4 hem explicat el conte En Gatet i la Neu:

Joel Franz Rosell; Constane v. Kitzing

Kalandraka, 2012

Blancs com la neu, negres como el carbó… L’amistat d’en Gatet i la Conilleta és el paradigma de la integració entre dues espècies que, como les persones, poden ser iguals però diferents alhora. “En Gatet i la neu” ens mostra a dos amics que s’enfronten als seus problemes quotidians i que trobaran solucions imaginatives a través del joc, tot descobrint i respectant-se l’un a l’altre tal com són.

A p5, 1r i 2n, hem gaudit del conte titulat Neu:

Sam Usher

Patio, 2018

Avi, està nevant!
A tots els nens els encanten els dies de neu: qui és capaç de contenir les ganes de trepitjar la neu i fer ninots? El nen d’aquest conte haurà d’aguantar les ganes de sortir corrent de casa i esperar que el seu avi es dutxi, s’afaiti, s’abrigui… Valdrà la pena l’espera? La sorpresa final li ensenya que hi ha coses per les quals val la pena esperar.

 

 

 

Per acompanyar el conte d’En Gatet i la neu hem utilitzat la cançó He fet un ninot de neu:

Per acompanyar el conte de Neu hem utilitzat la cançó de Red Hot Chili Peppers titulada Snow:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>