ELS ESQUIMALS EXPERIMENTEM AMB EL GEL

Els nens i nenes de la classe d’I4 estem treballant el nostre projecte “Els esquimals o Inuits”. Donat que ells viuen envoltats de fred, vam decidir sentir-nos una mica esquimals tot jugant i manipulant gel. La primera pregunta era: – com podem acoseguir-lo?

Un dia vam omplir d’aigua unes glaçoneres de gel amb formes diferents. Les vam posar al congelador de la nevera que tenim al taller domèstic. Passats uns dies vam anar a buscar-les i vam veure que l’aigua s’havia congelat.

En petit grup vam observar, tocar, olorar i tastar el gel mentre deiem les nostres impressions: quina forma tenen els glaçons?, tots tenen la mateixa forma?, quin gust té l’aigua del glaçó,  què passa quan el llepo?,…

Ens vam adonar que quan més manipulavem el gel, aquest més es desfeia. També vam comprovar què passa si posem aigua calenta a sobre o si hi tirem sal.

Ens ho vam passar molt bé i vam treure moltes conclusions. Això sí, les nostres mans van quedar molt fredes i el terra de la classe una mica moll. Tot sigui per la ciència!!

        

     

     

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>