DIVENDRES 2/6/17 VA MORIR CARLES CAPDEVILA

 

CARLES

És una notícia dura i dolorosa, com totes les morts; però en Carles havia dedicat la seva trajectòria professional a encoratjar per a una educació amb sentit comú i treballar com a famílies al costat i amb els mateixos objectius dels mestres.

A continuació trobareu una pàgina web on poder llegir alguns dels seus millors articles sobre educació.

http://www.ara.cat/societat/millors-articles-educacio-carles-capdevila_0_1465653554.html

Per no oblidar una persona amb un cor tan gran que ha ensenyat a tant i tanta gent amb els seus articles i xerrades, us transcrivim en quatre pinzellades d’una conferència; concretament l’estiu del 2015

Carles Capdevila, pare de quatre fills de 21, 20, 15 i 8 anys, es presentava així  en la xerrada “Educar amb humor” a “Gestionando hijos”, una xerrada de 28 minuts més que brillant, àgil i plena de perles per als pares sobre l’educació dels seus fills.

Capdevila hi subratllava la diferència entre adolescents i nens: “Quan arribi a casa dos m’abraçaran i dos no. Quan faig un sermó de pare, dos m’escolten amb atenció i dos se’n van”. Per això, deia, la seva missió consistia a “espavilar els petits i controlar els grans”.

En la conferència apel·lava als 5 sentits elementals per ser pare: el sentit comú, el sentit del ridícul, el sentit de la responsabilitat, el sentit moral i el sentit de l’humor.

El sentit comú: aquell que fa que els fills entenguin que el món funciona segons les reaccions dels pares al que fan. Per exemple quan demanen una piruleta, primer es decideix que no se li compra però finalment es fa com a conseqüència d’una rebequeria: “Aquest nen als seus amics els dirà… m’ha tocat una casa en la qual cal jugar-se la vida, et compren una piruleta quan estàs al límit'”.

El sentit del ridícul: aquell que fa que “pares baixets d’un nen baixet amoïnats perquè el seu fill era baixet i van anar al pediatre a demanar-li vitamines”.

El sentit de la responsabilitat: “Si no vols tenir fills, no en tinguis, però si en tens has d’educar-los”. “Això de voler ser pares però amb resistència que et canviï la vida em sorprèn, perquè és impossible, perquè canviar està bé”.

El sentit moral: “Als nostres fills els educarem en valors i els valors s’imiten”. “A vegades abandonem alguns dels valors i ens despistem perquè al nostre fill no li falti de res”.

El sentit de l’humor: “Sí, per descomptat, anirem a veure el Barça per celebrar el teu 1,9 de Mates”, afirmació a la qual el seu fill va respondre: “D’acord, ho he pillat, em poso a estudiar ara”.

(resum extret de ccma)

1 comentari

  1. Familia Casanova-Quintana

    Com deia la cançó “se van los mejores…”, pero gràcies que ens quedarà tot una herència de pensament d’aquest gran home , que de tant en tant estarà bé rellegir i sovint posar en pràctica.
    Ha sigut i serà un referent per moltes families.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>