Fa pocs dies, els alumnes de cicle superior del Rocal i de la Baumeta, van endinsar-se en el món de l’oli.
L’educador que ens va visitar ens va introduir en el món de la producció i l’elaboració de l’oli d’oliva verge extra, posant especial èmfasi a l’oli que es produeix al nostre territori.
Posteriorment, mitjançant treball cooperatiu, es va realitzar un tast per tal de percebre les diferències sensorials entre un oli d’oliva i un oli d’oliva verge extra. Vam identificar paràmetres tals com l’aroma en nas i el sabor en boca, amb el suport de diferents fruites.
Alhora que vam extraure les característiques més destacables que defineixen l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana. Sempre amb l’ajuda i guiatge de l’educador.
Mitjançant aquesta activitat vam aconseguir adquirir un coneixement de l’oli d’oliva verge extra que s’elabora en el seu entorn més proper. Vam distingir la qualitat, els atributs i aromes entre l’oli d’oliva verge extra (DOP Siurana) i l’oli d’oliva refinat.
Promocionant així, la dieta mediterrània, el consum del patrimoni gastronòmic agroalimentari, local i de proximitat.
CLICA SOBRE LA IMATGE PER VEURE LA GALERIA DE FOTOS