CdA Císter 19/05/16

CdA Císter 19/05/16

 

Segon dia d’estada al Camp d’Aprenentatge del Císter, el dia s’ha llevat una mica ventós i frescot, però amb sol. La temperatura ha anat variant, estones ens havíem d’abrigar i estones la roba sobrava, així és la primavera.

Les nostres ganes per aprendre han estat intenses, avui tocava: POBLET

Al matí hem fet un taller per conèixer la vida a l’Edat Mitjana. El taller tenia dues parts: en una hem treballat els estils arquitectònics de l’època, el romànic i el gòtic. Hem conegut les característiques arquitectòniques de cada estil i hem après noms com: dovelles,  dovella clau, arc de mig punt, volta de canó, arc apuntat, volta de creueria, sostre embigat, mènsula, biga, cimbra… Tot seguit hem començat a fer maquetes de fusta per entendre les construccions treballades. També hem fet la maqueta d’un monestir amb les seves parts i hem après per a què servien cadascuna d’elles.

La segona part del taller ha consistit en treballar la societat estamental de l’Edat mitjana, l’estil de vida de cadascun dels estaments, els noms típics de persones, la vestimenta i estris o eines que utilitzaven.

A la tarda tot passejant xino-xano hem anat fins al monestir de Poblet, quina sensació de tranquil·litat s’hi respira allà dins i que bonic que és. Hem pogut observar tot els conceptes treballats al matí i els escuts i els noms que hi ha en algunes construccions de monestir. Hem gaudit dels cants dels monjos en les vesprades.

I ara ens posarem ben macos per ballar i fer xerinola una bona estona!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>