Administrador/a Espai de suport

Com puc importar cursos i activitats SCORM d'Alexandria?

per Administrador/a Espai de suport - dimarts, 19 de desembre 2023, 09:14
 
Els professors editors del Moodle poden importar cursos i material SCORM directament al Moodle d'Àgora sense necessitat de descarregar la còpia de seguretat d'Alexandria i posteriorment restaurar-la al Moodle.


Per fer-ho cal fer clic a l'eina d'engranatge del menú d'accions del curs i fer clic sobre Importa des d'Alexandria.


A la següent pantalla disposeu de dues pestanyes, una que diu Cursos i l'altra que diu Activitats Scorm

Importa des d'Alexandria



Importar un curs d'Alexandria a Àgora

Feu clic a la pestanya Curs (és la que es carrega per defecte en accedir-hi) i a la caixa de cerca escriviu el que voleu cercar, per exemple "Matemàtiques". Veureu que el sistema retorna tota una llista de cursos que tenen el text indicat al títol, la descripció o l'autor. 



També podeu fer una cerca més acurada si feu clic a Mostra la cerca avançada.



En aquest cas podreu filtrar per altres camps, com ara el nivell educatiu, àrea curricular, àmbit competencial...


Si feu clic sobre el nom de qualsevol dels cursos que apareixen, es desplegarà la fitxa amb informació sobre el curs (descripció, autor, nivell, àrea, llicència...).

Fitxa del curs


Un cop trobeu el curs d'Alexandria que voleu incorporar al vostre espai Moodle d'Àgora, feu clic al botó Importa que apareix al costat del nom del curs. A continuació, aneu al final de la pàgina i feu clic a Continua. Al pas següent haureu de triar si voleu restaurar-lo sobre el mateix curs o sobre un altre curs. A més, tal com passa a qualsevol altra restauració d'una còpia de seguretat, haureu de decidir si voleu combinar la còpia (en cas que ja tingueu recursos o activitats) o esborrar els continguts del curs per posar-hi els nous. Si feu clic a la segona opció qualsevol activitat o recurs que hi hagi al curs s'esborrarà i no es podrà recuperar.


Feu clic a Continua i finalitzeu la restauració del curs amb normalitat.

Podeu trobar més informació sobre la restauració de cursos a l'enllaç següent: http://ateneu.xtec.cat/wikiform/wikiexport/cmd/tac/moodle2/b3_cursos/04_importar_restaurar


Importar un SCORM d'Alexandria a Àgora

Per importar un material SCORM feu clic sobre la pestanya Activitats Scorm. En aquest cas també podeu fer servir la cerca simple o la cerca avançada. Un cop feta la cerca, feu clic sobre el botó Importa.


Quan finalitzi la importació, podreu visualitzar l'activitat fent clic a Entra.


Si aneu a la pàgina principal del curs, trobareu l'activitat importada al Tema 0 del curs.