Administrador/a Espai de suport

MOODLE: Què s'ha de fer per pujar fitxers més grans de 25 MB al servidor?

per Administrador/a Espai de suport - dimarts, 12 de setembre 2023, 09:59
 

Des de les aplicacions d'Àgora, només es poden pujar fitxers de fins a 25 MB. En algunes ocasions, per exemple, quan s'han de pujar restauracions de cursos del Moodle, amb 25 MB no n'hi ha prou. Per tal de poder pujar fitxers d'una mida superior a 25 MB i menor a 800 MB el centre ha d'haver designat prèviament un usuari/ària gestor/a  a l'espai de gestió que s'encarregui de realitzar aquest tràmit.

A la pregunta freqüent Com es designen els gestors de centre? s'explica com designar aquest gestor/a.

Un cop designat el gestor, aquest pot accedir a l'espai de gestió d'Àgora i Àgora-EOI i dins l'apartat "El meu Àgora", en la secció "Gestió de fitxers" trobarà el formulari següent:



Aquest formulari indica el percentatge de disc ocupat sobre el total seguit d'un quadre de selecció de fitxers en el que cal especificar el fitxer a pujar. Ara bé, abans de fer-ho, cal tenir presents les restriccions següents:

  • Només s'admeten fitxers comprimits en format ZIP i MBZ que tinguin una mida compresa entre 10 MB i 800 MB.
  • Els fitxers de menys de 10 MB s'han de pujar des de l'espai web.
  • Els fitxers de més de 800 MB no es poden pujar des d'aquest espai. Una possibilitat per restaurar còpies de seguretat de més de 800 MB és pujar aquest fitxer al Dropbox o al Google Drive i restaurar-lo des d'un d'aquests repositoris. Així i tot, recordeu que és recomanable que els cursos ocupin el menor espai possible.
  • Mantingueu una còpia del fitxer en local fins que no estigueu segurs que es troba en el vostre espai de fitxers i que ha arribat correctament.
  • Si el fitxer seleccionat compleix les condicions indicades, la pujada es realitzarà de forma immediata mostrant un quadre d'estat amb la informació següent.

pujada_fitxers_2

  • La pujada dels fitxers grans és automàtica i, per tant, en finalitzar el procés, aquest es copiarà automàticament en el repositori Fitxers del vostre Moodle.

Repositori fitxers

Podeu consultar la política de quotes a aquesta pregunta freqüent.