Preguntes freqüents NODES


Des d'aquesta pàgina es pot consultar l'índex de totes les preguntes freqüents donades d'alta al sistema.

A part de les preguntes freqüents específiques d'Àgora-Nodes, podeu trobar informació general del funcionament de WordPress a la pàgina d'ajuda de XTECBlocs.


Imatge Administrador/a Espai de suport

Configuració d'accés a NODES amb usuaris de Google

per Administrador/a Espai de suport - divendres, 18 març 2016, 09:51
 


Documentació actualitzada a l'enllaç següent: http://ateneu.xtec.cat/wikiform/wikiexport/cmd/tac/agora-nodes/usuaris/validacio/google


Per tal d'activar l'accés a NODES a través de Google (o Apps Education) cal seguir els passos següents:

  1. Configuració a Google
  2. Configuració a NODES
  3. Accés a NODES amb usuaris de Google

 

Configuració a Google

 Accediu a Google Developers Console i feu clic a Create Project...

 apps_education1.png

 Seguidament aneu a Credentials del menú lateral esquerra i feu clic a Create new Client ID.

apps_education5.png 

Empleneu el formulari amb les dades del vostre centre tal com es mostra a la imatge. Les adreces que heu de fer servir són les següents, on diu "nomdelcentre" heu de posar el vostre nom curt del centre (el mateix que surt a l'URL del vostre NODES). 

  • Javascript origins (AUTHORIZED JAVASCRIPT ORIGINS): http://agora.xtec.cat
  • Redirect URLs (AUTHORIZED REDIRECT URI): https://agora.xtec.cat/nomdelcentre/wp-content/plugins/wordpress-social-login/hybridauth/?hauth.done=Google

 

apps_education6.png

Preneu nota de les dades corresponents a CLIENT ID i CLIENT SECRET, per exemple al Bloc de notes o al Gedit, ja que seran les que necessitareu per configurar a NODES.

apps_education7.png

Per finalitzar el procés, cal que aneu a l'aprtat Consent Screen que trobareu al bloc lateral esquerra i empleneu les dades obligatòries que hi ha sota la imatge.

  • EMAIL ADDRESS: Quan feu clic a les fletxes, prodreu seleccionar la vostra adreça de correu electrònic.
  • PRODUCT NAME: Podeu posar qualsevol text.

 apps_education8.png

 

 Finalment accediu a l'apartat APIs, que hi ha al bloc lateral esquera,

googledocsrepository1.png

i poseu a ON el botó Google+ API:

apps_education11.png

Configuració a NODES

Accediu al vostre NODES amb l'usuari "admin" i aneu a l'apartat Paràmetres | WP Social Login. Ompliu els camps ID de l'aplicació i Secret de l'aplicació amb les dades obtingudes als punt anterior. Finalment, feu clic a Desa els paràmetres.

Un cop configurat l'accés mitjançant comptes de Google, caldrà definir els dominis permesos, en cas contrari qualsevol usuari amb un compte de Google (tant Google Apps for edutacion, XTEC, Gmail...) podrà autenticar-se al vostre Nodes. Per fer-ho, cal anar a la pestanya Control d'accés i a l'apartat Filtra per domini de correu electrònic, on diu Llista de dominis afegiu els que considereu necessaris.

Cal posar un domini per línia i sense l'@ al davant.

Filta per domini de correu electrònic

Una altra forma de limitar l'accés al vostre Nodes és crear un llistat d'adreces de correu electrònic permeses. Aquesta opció seria recomanable quan són pocs els usuaris que voleu que s'autentiquin, per exemple, quan només voleu que accedeixi el professorat del centre.

Cal posar un usuari per línia.

Filtra per usuaris

Accés a NODES amb usuaris de Google

Un cop configurat quan accediu a Nodes i feu clic a Entra per autenticar-vos, apareixerà la icona de Google, feu-hi clic.

A continuació, apareixerà la pantalla d'autenticació de Google, un cop hàgiu posat les dades d'accés, el sistema us demanarà permís.