Fòrum Àgora-NODES

Solució per accés a galeria de fotografies

 
Imatge Yvonne Tugues Breysse
Solució per accés a galeria de fotografies
per Yvonne Tugues Breysse - diumenge, 12 febrer 2017, 20:41
 

Hola a tothom,

Un dels problemes que tots plegats compartim des de la desaparició de Picasa és com obtenir un enllaç que dirigeixi a la galeria de fotos dels nostres centres, ja que Google Fotos de moment no ens ofereix aquesta possibilitat i només es poden obtenir les URL's dels àlbums.

Us comparteixo una solució provisional per si és del vostre interès. Si accediu al Nodes del meu centre i cliqueu a sobre la icona "Fotografies" de la capçalera podreu comprovar que l'enllaç us dirigeix a la pàgina de Google+ del centre en la qual hi vaig publicant la URL dels àlbums que vaig creant a Google Fotos. Les publicacions es poden agrupar en col·leccions i això també m'ha permès crear una col·lecció d'àlbums per a cada curs acadèmic.

Què us sembla? Espero que pugueu aprofitar la idea! Complicitat

Una abraçada,

Yvonne Tugues (@yvonnetugues)

Institut de Cornellà (@inscornella)

Imatge Mònica Grau Prieto (Equip tècnic d'Àgora)
Re: Solució per accés a galeria de fotografies
per Mònica Grau Prieto (Equip tècnic d'Àgora) - dilluns, 13 febrer 2017, 10:11
 

Hola Yvonne,

moltes gràcies per compartir amb tothom la vostra solució.

És molt interessant i útil! Fixarem aquesta entrada durant uns dies per destacar-la.

Fins ara,

Mònica

Imatge Rafel Vazquez Torres
Re: Solució per accés a galeria de fotografies
per Rafel Vazquez Torres - dimarts, 7 març 2017, 11:17
 

Gràcies Yvonne, ens ha semblat una molt bona idea i ho hem aplicat al nostre Nodes. Només hem tingut un problema al voler afegir fotos a una publicació, que no ho hem sabut fer. Tu ho saps?

Salutacions,

Rafel V.

Inst. de Camarles

Imatge Mònica Grau Prieto (Equip tècnic d'Àgora)
Re: Solució per accés a galeria de fotografies
per Mònica Grau Prieto (Equip tècnic d'Àgora) - dimecres, 8 març 2017, 13:38
 

Hola Rafel,

pel que jo vaig entendre el que s'afegeix a la publicació és l'enllaç a l'àlbum, per tant, hauria de ser des d'allà que afegissis les fotografies noves.

Fins ara,

Mònica

Imatge Rafel Vazquez Torres
Re: Solució per accés a galeria de fotografies
per Rafel Vazquez Torres - dilluns, 13 març 2017, 12:08
 

Gràcies Mònica. Efectivament es poden afegir fotos com tu expliques. Per tant és una bona solució per mantenir les fotos publicades al Nodes.

Salutacions,

Rafel V.

Inst. de Camarles

Baix Ebre

Imatge Teresa Cristobal Armengol
Re: Solució per accés a galeria de fotografies
per Teresa Cristobal Armengol - dimarts, 11 abril 2017, 08:51
 

Hola,

us reenvio el mail que fa temps que ja vaig fer. Des de google em van començar a votar ells mateixos... a veure si tenim més vots i ho aconseguim.

Jo ja tenia una pàgina dins de nodes amb el recull de fotos de cada any... però era un sol link per any....


He fet tres propostes a google, i us envio els links per tal que les pugueu votar, vosaltres i tots els vostres contactes a veure si així les implementen.
Una d'elles ja l'han votat els mateixos treballadors de google, la persona que em va atendre per telèfon l'ha difós entre ells.

1. la primera i ja votada és sobre el google fotos, "substitut" del Picasa, com sabeu no permet obtenir un enllaç a tota la galeria dels diferents àlbums, i per tant, no podem compartir les fotos d'una forma fàcil des de la web del centre com fèiem fins ara.

2. És una idea per crear tots els grups de correu del domini cada any de forma més senzilla, ràpida i minimitzant els errors.
Aquesta idea només afecta als gestors dels dominis... però crec que vosaltres la podeu difondre als coordinadors dels centres de Barcelona però també de fora, ja que ens ajudaria molt a tots.

https://connect.googleforwork.com/ideas/7432

3. És una idea similar en afectació, és per millorar la gestió dels users i assignació de grups als quals han de pertànyer.

https://connect.googleforwork.com/ideas/7433


Gràcies per la vostra col·laboració per endavant
cleardot.gif

Imatge Sebastià Cuadras
Re: Solució per accés a galeria de fotografies
per Sebastià Cuadras - dijous, 13 abril 2017, 09:54
 

Moltes gràcies Ivonne, sembla una bona solució. Nosaltres ho tenim de fa temps muntat amb els àlbums de Picassa . La feina ara serà passar-ho tot d'un lloc a l'altra. Fins aviat


http://agora.xtec.cat/iesmanolohugue/mediateca/

Imatge Toni Romaguera i Drets
Re: Solució per accés a galeria de fotografies
per Toni Romaguera i Drets - dimecres, 19 abril 2017, 10:59
 

Bon dia!!

Una proposta molt interessant, gràcies.

Sabeu si és possible que diferents ususaris puguin estar donats d'alta al Google+ de l'escola?

La qüestió seria que els diferents tutors poguéssin incorporar galeries sense haver d'accedir amb el compte de l'escola. No recordo si amb el Picassa es podia fer o no. De moment estem creant videos i penjant-los al Youtube i el fet que cada mestre pugui penjar els seus videos al canal de l'escola ha descarregat molta feina a la persona que porta la web.

Fins la propera

Toni Romaguera i Drets

Escola Serra de Marina-Santa Coloma de Gramenet

Imatge Jaume Serra Solà
Re: Solució per accés a galeria de fotografies
per Jaume Serra Solà - dimecres, 19 abril 2017, 18:33
 

Hola Toni

Vaig trobar molt interessant la proposta de la Ivonne i em vaig dedicar a fer proves. Penso que pot ser mol útil als centres.Si ho vols provar hauràs de tenir en compte aquests aspectes:

  • No ho pots fer des del compte xtec del centre. Els comptes xtec tenen desactivat el google +
  • Si ho vols fer des d'un compte gsuite, has de tenir diferents suborganitzacions i activar el google + per l'organització on tinguis el compte que vols utilitzar, però anant amb molta cura que els comptes dels alumnes estiguin a suborganitzacions que tinguin desactivat el google +. Si els de google detecten que un menor és a una xarxa social, li desactiven el compte.
  • Si no tens gsuite hauràs de crear un compte de gmail
  • Si crees tots els àlbums al google fotos del mateix compte on tens el google +, des del google fotos ja pots compartir de forma molt fàcil els àlbums a google+ (Obrim l’àlbum, anem a comparteix i cliquem a la icona google+)
  • Si els professors del centre et comparteixen els seus àlbums al teu compte, des del teu google fotos també pots compartir els àlbums compartits al google+ (Obrim l’àlbum, anem a comparteix i cliquem a la icona google+)

Salutacions

Imatge Toni Romaguera i Drets
Re: Solució per accés a galeria de fotografies. Una nova possibilitat?
per Toni Romaguera i Drets - dimecres, 28 juny 2017, 12:32
 

Bon dia.

Gràcies per aquesta resposta, desgràciadament a l'escola no ens acaba de servir, ja que cal fer-ho amb l'usuari de l'escola i la idea és que puguin penjar fotos moltes persones. Per aquest motiu he seguit investigant i he començat a fer proves amb el Drive, una altra alternativa vinculada al correu Xtec però molt senzilla d'organitzar entre molts usuaris ja que es poden compartir carpetes i subcarpetes.

Buscant he trobat aquest artcle: https://www.factoriadigital.com/blog/como-usar-las-fotos-de-google-drive-en-un-blog-de-wordpress/ on es fa referència a un plugin de wordpress (Google Drive Media Library) que permet incorporar una carpeta del Drive a la galeria multimedia de wordpress. Això facilita poder usar els carrusels i supera la limitació d'espai de la galeria.

Crec que seria una bona alternativa i molt còmode. No he pogut incorporar el plugin per fer proves. Us agrairia estudiessiu la possibilitat d'incorporar-lo i poder fer servir aquesta via.

Moltes gràcies per endavant i bon estiu!!

Toni del Serra de Marina, Santa Coloma de Gramenet

Imatge Marta Cambray Roca
Re: Solució per accés a galeria de fotografies. Una nova possibilitat?
per Marta Cambray Roca - dissabte, 22 juliol 2017, 16:57
 

Toni això és el que volem fer nosaltres, compartir-ho a través del Drive amb les famílies (a través dels correus dels alumnes - hem sol·licitat Google for Education i vam comprar un domini) perquè volem que les imatges es desin per PROMOCIÓ (ara ho fem amb comptes de google per promoció però amb Google fotos no poden veure els àlbums nous a la galeria, sol els anteriors de Picasa.

I, com que volem que les imatges siguin privades, sol posar un petit carrussel al NODES per presentar l'article, però que el gruix de fotos el tingui sol les famílies en privat. Sol veiem la solució de comparitr-ho amb el Drive.